7 Verrassende manieren om Baking Soda te Gebruiken


We zijn dagelijks op zoek naar manieren om geld te besparen. En vandaag zetten we Baking Soda in de spotlight. Dit product is erg voordelig en je kunt het voor diverse doeleinden gebruiken. Op deze manier worden de dure middeltjes overbodig en kun je weer een paar centen in de spaarpot stoppen.

Baking Soda. Waar kun je het eigenlijk allemaal voor gebruiken? De doeleinden zijn divers en in deze blog geef ik een paar verrassende tips en trucjes.

Maak een gezichtsmasker

Baking soda maakt goed schoon, maar is mild genoeg om als een peeling te gebruiken. Mensen met een vette en acne huid kunnen baat hebben bij dit masker. Je maakt simpelweg een papje van Baking Soda, citroensap en honing. Citroen werkt verhelderend en honing anti-bacterieel. Een prima combi dus.

Groente en fruit schoonmaken

Groente en fruit zit vol met ‘supermarkt vuil’ en pesticiden. Met alleen een beetje water krijg je jouw producten niet schoon. Appels kunnen zelfs een wax-achtig laagje krijgen van de combinatie met water. Er moet dus zwaarder én gezond geschut aan te pas komen. Voeg 2 eetlepels Baking Soda toe aan een kom met water. Laat jouw producten er 15 minuten in weken. Nog een keer afspoelen en alle ‘rommel’ is verdwenen.

Luchtverfrisser maken

Een simpel recept: Mix koffiekop water met een eetlepel Baking Soda en 20 druppels essentiële olie. Zet het mengsel in een sprayfles en je hebt een luchtverfrisser!

Muggenbeten behandelen

Ben je gestoken door een mug of insect? Maak dan een dik papje met Baking Soda en water. Smeer een hoeveelheid op de beet en laat het drogen. Als het opgedroogd is bladert de Baking Soda er vanzelf af. Je zult geen jeuk meer hebben.

Olievlekken wegwerken

Heb je olijfolie op je tapijt geknoeid? Dep dan met een vochtige doek op de vlek (niet wrijven!) Strooi een flinke hoeveelheid Baking Soda op de olievlek. Vervolgens laat je het een uur zitten. Daarna kun je de Baking Soda verwijderen met de stofzuiger en oppervlak schoonmaken.

Zelf tandpasta maken

Wist je dat je met Baking Soda ook tandpasta kunt maken? Dit kan met kokosolie en pepermuntolie. Meng deze ingrediënten door elkaar en voeg een hoeveelheid Baking Soda naar wens toe. Bewaar de substantie in een potje. Gebruik dit niet bij gevoelige tanden.

Fris je matras of tapijt op

Ik mix altijd Baking Soda met een paar druppels pepermuntolie om het tapijt of matras op te frissen. Dit dood huisstofmijt en verwijdert viezigheid. Strooi de mix over het textiel en na een uurtje gebruik je de stofzuiger om de resten op te zuigen. Het is erg effectief en het ruikt lekker fris in huis!

Volg Budgetella op Instagram

Ik post dagelijks nieuwe budget updates, koopjes, gratis acties, DIY projecten en meer via mijn persoonlijke account ShopWithRox! Ook neem ik je mee winkelen en laat ik leuke en betaalbare mode en beauty producten zien. Ik kom graag met mijn lezers in contact. Je kunt mij op Instagram volgen via deze link of zoek op @shopwithrox. Zie ik je daar? 🙂

Recent Posts