8x irritaties bij concerten


image-2017-10-31

Concerten zijn één van de leukste dingen om te bezoeken. De sfeer is altijd goed, je ziet je favoriete artiesten in het echt én je kun genieten van fantastisch licht en geluid. Toch zitten er ook nadelen aan het bezoeken van zo’n concert…

Als jij vaak concerten of festivals bezoekt, zul je deze punten vast herkennen. Waarom hebben de organisatoren nou nog steeds geen oplossingen gevonden voor deze problemen?

1 – Gillende fangirls

Normaal gesproken als je nog een concert gaat ben je inderdaad fan en is het logisch dat je enthousiast bent. Toch is het niet nodig om de hele show te schreeuwen alsof je leven er van afhangt. En als je staanplaatsen hebt vraag je er misschien om, maar zelfs op de achterste plek van het stadion krijgen ze het nog voor elkaar. Ik snap dat je na een nummer even gaat schreeuwen, maar wanneer een artiest rustig aan het praten is, wordt het erg op prijs gesteld als je gewoon je mond houdt…

2 – Plat gedrukt worden

Again, niet alleen wanneer je staan plaatsen hebt, maar bij de ingang, in de rij naar de wc, naar de eten/drankstand, wanneer je naar je stoel loopt enzovoort. Duwen zorgt er echt niet voor dat ik sneller bij de plaats van bestemming ben, want van voren word ik toch tegengehouden.

3 – Mensen die te vroeg weg gaan

Ten eerste, waarom zou je dat doen? Maar oke, als je het zo nodig vindt om vijf minuten eerder om bij de auto te zijn, denk er dan ook aan dat je anderen behoorlijk in de weg zit wanneer je weg wilt. Wanneer je een zitplaats hebt en anderen zijn aan het genieten van de laatste nummertjes en ze moeten dan opstaan voor jou, kan dat aardig vervelend zijn. Wanneer je staanplaatsen hebt kan het ook heel irritant zijn, want nu word je niet alleen van achter geduwd maar ook nog van voren omdat jij er zo graag langs wilt…

4 – Lange rijen

Jaja, ik weet het, dit kun je van te voren weten. Alsnog is het aardig irritant. Naar de Mac na een concert? Vergeet het maar! Even snel naar de wc in de pauze? Nope, not going to happen. Super erge dorst en in de pauze even snel een drankje willen halen? Te mooi om waar te zijn. De lange rijen zijn een nachtmerrie, vooral als je heel nodig moet plassen.

5- De overprices shit

Merchandise, eten, drinken, de garderobe en zelfs het toilet. Ja, ze verdienen overal op en hoe! €10,- voor een stuk pizza? Makkelijk! €5,- voor een biertje? Ja natuurlijk, want de bezoekers kopen het toch wel! Even snel naar de wc (eerste levensbehoefte of niet), leg maar twee euro neer! Oh en moet je meerdere keren naar de wc? Als je ons €6,- betaald kun je onbeperkt naar de wc! Oh heb je geen kleingeld? Pech! . Ligt het aan mij of moet naar de wc gaan gewoon in de totaal prijs opgenomen worden en dus op de dag zelf gewoon gratis zijn?

6 – Chagrijnig personeel

Van barpersoneel tot portiers, ze lijken allemaal wel chagrijnig. Ik weet dat het een drukke avond is en dat ze er waarschijnlijk een lange dag op hebben zitten, maar een chagrijnig gezicht trekken maakt het er niet beter op. Ook kortaf zijn als bezoekers vragen stellen gaat de dag niet sneller laten verlopen. Dus je kunt er voor kiezen om chagrijnig te blijven maar je zou de avond van de bezoeker nóg leuker maken als je gewoon lief zou lachen!

7 – Zeurende mensen

Net als het personeel, kan ook het publiek soms echt zeuren. De artiest playbackte te veel, het geluid stond te hard, het wachten duurde lang, de show begon te laat etc etc. Ik weet dat dit misschien heel dubbel is, omdat ik nu aan het zeuren ben, maar het punt is dat ik mijn avond er niet door laat verpesten. Er zijn soms mensen die heel facebook vol schelden met alles wat kut was en uiteindelijk het dus echt niet naar hun zin hebben gehad. Geniet die avond gewoon van het concert! Natuurlijk kun je achteraf feedback geven, maar laat het jouw en anderen hun avond niet verpesten.

8 – Kleine kinderen

Do I need to say more? Waar zijn ze niet irritant? Leuk voor die kinderen dat ze fan zijn van een artiest, maar laat ze voortaan alsjeblieft thuis. Het allerergste? Wanneer de ouders hun kinderen op de nek zetten, zodat ik niks meer kan zien.

Wat is jouw ultieme concert irritatie? 

Recent Posts