9 Dingen die je kunt schoonmaken met een Vaatwastablet


Heb jij een vaatwasser in huis? Dan is deze blog echt iets voor jou! Ook als je geen vaatwasser in huis hebt, dan kun je een doosje tabletten kopen om diverse dingen in huis schoon te maken. Je zult verrast zijn welke dingen schoon zijn na het gebruik van een vaatwastablet.

Het maakt niet uit of je een tablet van de Lidl, Sun of merkloos neemt.  De vaatwastablet is een verborgen alleskunner! Lees maar even mee hoe je hem voor diverse doeleinden kunt gebruiken.

1: Laat een aangekoekte ovenschaal in warm water weken. Voeg er een vaatwastablet bij en je zult zien dat je deze na een uur makkelijk met een sponsje kunt schoonmaken.

2: Ook de magnetron kun je makkelijk schoonmaken. Stop een tablet in een bakje water en laat de magnetron 8 minuten draaien. Je veegt het vet in een handomdraai weg met een doekje.

3: Dit trucjes geld ook voor aangekoekte pannen. Vul de pan met water en een tablet en laat het 3 minuten koken. Het vuil is makkelijk weg te vegen.

4: Gele zweet- en deodorant vlekken kun je verwijderen door een vaatwastablet aan jouw was toe te voegen. Kies een 60 graden programma en laat de wasmachine zijn werk doen.

5: Heb je even geen zin om de wc te schrobben? Laat dan een vaatwasblokje in de wc bruizen. Het maakt de wanden effectief schoon van vuil en kalk.

6: Wist je ook dat je thee aanslag kunt verwijderen met een vaatwastablet? Door het in (kokend) water in je theekopje- of pot te laten bruisen, worden de bruine vlekken verleden tijd.

7: De airfryer of frituurpan kun je er ook mee schoon krijgen. Ik deed mijn airfryer onderdelen altijd al in de vaatwasser, maar de onderdelen kun je ook laten weken op dezelfde manier als de ovenschaal. Zo krijg je een deep clean.

8: De laatste tip is zeer effectief: Met een vaatwastablet kun je jouw wasmachine een grondige schoonmaak geven. Vetluis word actief verwijdert door een blokje in een lege wasmachine te stoppen. Draai een kookwas. Deze instensieve beurt kun je elk kwartaal herhalen om je wasmachine in prima conditie te houden.

9: Tot slot nog een bespaartip: Vaak is een halve vaatwastablet al voldoende. Ook in de vaatwasser. Hak het tabletje simpelweg in tweeën voor gebruik. Jouw voorraad gaat langer mee en je vaat word net zo schoon.

Recent Posts