De meest effectieve manier om je Airfryer schoon te maken


De airfryer veroverd de huishoudens, en dat is helemaal niet zo gek. Geen gedoe met frituurvet meer, het apparaat is multifunctioneel en je krijgt geen nare frituurgeurtjes meer in huis. Mijn airfryer gaat ook al jaren mee, en ik gebruik hem voor diverse doeleinden.

Want naast het maken van frietjes en een overheerlijke kipkorn, bak ik er ook brood in, ontdooi ik spullen en warm ik pizza op. Al deze dingen maken de airfryer erg vies. Het is dus belangrijk om jouw exemplaar goed schoon te houden. Dit kan soms lastig zijn. Het vet en aangekoekte resten zijn moeilijk te verwijderen. Toch kun je de airfryer met de juiste handelingen goed schoonmaken. Ik geef tips die 100% werken!

Baking Soda, Azijn en Citroen

Strooi wat baking soda op de schoon te maken onderdelen van de airfryer. Spray er vervolgens azijn en/of citroen overheen. Het goedje gaat als een scheikundig experiment borrelen en weekt zo het hardnekkig vuil af. Laat het een uurtje staan en je kunt de airfryer onderdelen makelijk met een sponsje schoonmaken.

De vaatwasser

Als je een vaatwasser hebt, kun je de airfryer onderdelen erg makkelijk in de vaatwasser schoonmaken. Na een beurt met goede vaatwastabletten komen de onderdelen er weer als nieuw uit. Easy peasy!

 

HG Ovenreiniger

Mocht je geen vaatwasser hebben, maar makkelijk en snel resultaat willen? Maak de airfryer onderdelen dan schoon met HG oven, grill en barbecuereiniger. Dit spul werkt als een malle! Spuit het goedje op de airfryer onderdelen, eventueel overal instrijken en na een paar minuten kun je het schuim zelfs met een keukendoekje er af vegen. Je hoeft niet eens te schrobben!

Mijn Tefal Airfryer

Ik hoop dat je iets aan deze handige tips hebt gehad! Ik doe mijn airfryer onderdelen altijd in de vaatwasser. Als je dit meteen na gebruik doet, dan kun je lang plezier hebben van jouw ding. Ik heb de Tefal Fry Delight FX1000 Airfryer, en deze gaat al zeker 3 jaar mee. Een best voordelige aankoop, want je betaald slechts €99,95. Dit is een van de goedkopere airfryers met een geweldige prijs/kwaliteit verhouding. Een echte aanrader van een betrouwbaar merk! Je kunt hem o.a. hier via Bol.com bestellen, dan wordt hij ook nog eens gratis thuisbezorgd!

 

Recent Posts