Edith (35) Was Bankroet en Kreeg alles voor haar huis Gratis


Heb je een financieel verhaal te vertellen? Laat van je horen! Via Budgetella mogen lezers (anoniem) hun financiële verhaal doen. Heb jij flink gespaard voor een reis, ben je financieel onafhankelijk of werk je hard om uit de schulden te komen? Stuur een mailtje naar info@budgetella.nl. Vandaag verteld Edith haar inspirerende verhaal. Ze was blut en moest na een verhuizing haar huis inrichten. Ze regelde alles gratis!

Hallo, mijn naam is Edith. In deze blog ga ik vertellen over een donkere periode en hoe ik mijn leven met hulp van familie en vreemden opnieuw heb ingericht. Letterlijk en figuurlijk! Naast fijne gratis spullen, heb ik er ook mooie vriendschappen aan over gehouden.

Hoe kwan je in de financiële problemen?

Daar kan ik kort over zijn. Een giftige relatie. Ik was verliefd op een man die niet goed voor zichzelf was, en nog slechter voor mij. Toen we elkaar leerden kennen was ik helemaal in de wolken. In de loop der jaren veranderde hij. Ik kwam er achter dat hij een drugsverslaving had. Het werd steeds erger. Ik liet over me heen lopen. Hij beloofde dat hij minder zou gebruiken. Soms ging het weken goed, en soms maanden slechter. Hij ‘leende’ vaak geld van mij. En soms stal hij het ook uit mijn portemonnee. Destijds zag ik het niet als stelen.

Hoe zag jij het dan?

Wat van mij was, was van hem. Het maakte mij niet zoveel uit, want ik woonde best goedkoop in zijn huis. Ik maakte iedere maand een bedrag over om mee te betalen aan de vaste lasten. Echter, betaalde hij niet de vaste lasten, maar ging het geld rechtstreeks naar zijn dealer. Als het geld op was, werd hij agressief. Ook die keer toen er een deurwaarder op bezoek kwam. Op dat moment besefte ik pas hoe de situatie in elkaar stak. Ik werk namelijk 40 uur per week en deze deurwaarder kwam ’s avonds langs. De schuldbrieven en eerdere bezoekjes heb ik nooit opgemerkt.

Wat gebeurde er na het bezoek van de deurwaarder?

Er is veel gebeurd waar ik niet op in wil gaan. Hij heeft mij er uit gezet en ik was bankroet. Gelukkig kon ik terecht bij mijn oom en tante. Ze hebben een boerderij en ik mocht tijdelijk in een voorraadkamertje slapen. Tijdelijk werd permanent. Ik kreeg geen urgentie op een woning omdat ik onderdak had. Ik heb getwijfeld om naar de dakloze opvang te gaan, om misschien een kans te maken op een appartement, of studio. Mijn oom stond dat niet toe. Hij trommelde een paar vrienden op om de oude paardenstal uit te ruimen. De plannen werden gemaakt en de vergunningen verleend. Mijn oom ging een appartement bouwen! We hebben bijna alles zelf gedaan én de meeste spullen voor mijn huisje heb ik gratis gekregen.

Gratis? Hoe ging dat?

In het gehuchtje waar ik woonde, wist inmiddels iedereen van mijn situatie. Mijn oom heeft veel vrienden en kennissen. Ze brachten alle spullen die ze konden missen naar de boerderij. Van bouwmaterialen tot servies. Ook vond ik veel spullen via Facebook Marketplace. Een mooie keuken, laminaatvloer, een eettafel, een bankstel en nog veel meer.

Hoe ziet je leven er nu uit?

Inmiddels woon ik al 2 jaar in mijn appartementje op de boerderij. Maandelijks betaal ik een klein huurbedrag aan mijn oom en tante. Ik mag zolang blijven als ik wil, maar ik moet me wel inschrijven bij een woningbouwvereniging. ‘Voor het geval dat’ zegt mijn tante. Daarmee wil ze zeggen dat het noodzakelijk is om hoog in de lijst te staan, mocht er iets met ze gebeuren. Daar wil ik liever niet over denken. Ik hou van mijn oom en tante en ik hoop dat ik hier nog lang mag wonen! Ik heb veel nieuwe mensen ontmoet en ik weet dat veel mensen in een zelfde situatie niet terug kunnen vallen op familie met een lap grond. Daar ben ik onwijs dankbaar voor.

HELLO FRESH

Met deze link krijg je  €25,- korting op je eerste Hello Fesh box. Je kunt de box wekelijks opzeggen, dus als je het daarbij wil laten is het goed. Zo heb je al 3×2 = 6 porties voor €15,95 inclusief gratis verzending. Super leuk om eens uitgebreid te eten voor een leuk probeer prijsje!

UBER EATS

Via Uber Eats krijg je €15,- korting op je eerste bestelling van €20,-. Over goedkoop ‘uit eten’ gesproken! Download de app en voeg Kortingscode: eats-tijqglx3ju toe aan het kopje Promoties in Mijn Account.

VEEPEE

Veepee is een kortingswebshop met tijdelijk sales. Op=op, maar dat kan ook niet met de uitverkoopprijzen. Van kleding tot boodschappen.  Ook hier krijg je €10,- korting bij besteding van min €50,-. Je moet je aanmelden via deze kortingslink en bij het afrekenen de kortingscode BUDDY invullen. Inclusief gratis verzending.

OTRIUM

Ken je sale website Otrium al? Hier kun je kleding van bekende merken met een hoge korting kopen. Leg voor minimaal €50,- in je winkelmandje en je krijgt €10,- korting met de kortingscode: REFAR9V7AJ8ARDeze korting geld voor je eerste bestelling.

Recent Posts