Barbecue heroes + Recept voor gemarineerde kipspiezen!


De warme zomerse dagen zijn aangebroken en veel mensen vinden het erg fijn om hun tijd buiten door te brengen. Op straat, in de tuin of op het balkon. Een uitgelezen activiteit voor de zomer avond is natuurlijk barbecueën. Deze manier van eten bereiden is erg populair onder de Nederlanders. Wij houden namelijk van gezelligheid en ontspanning. Mannen nemen vaak de leiding in het organiseren van een barbecue. Als echte Barbecue heroes gaan ze aan de slag met het bereiden en grillen van het vlees.

Afgelopen weekend hebben mijn vriend Ricardo en ik ook de barbecue aangezet en vandaag geef ik jullie een exclusief kijkje in onze barbecue gewoontes en deel ik een overheerlijk recept om zelf gemarineerde spiesjes te maken. Enjoy.

Ricardo en ik zijn afgelopen maart vanuit Curaçao naar Nederland verhuisd. Zoals je misschien wel weet heerst er in Curaçao een echte barbecue cultuur. De grill wordt bijna dagelijks aangezet en de nadruk ligt voornamelijk op het vlees. Salades en brood zijn optioneel, maar niet noodzakelijk. Wij proberen graag nieuwe recepten uit de we zelf bedenken. Zondag gingen we gemarineerde kipspiezen maken en ik deel met jullie onze bereidingswijze:

Gemarineerde kipspiezen met ui en paprika

Ingrediënten voor 10 spiezen:

 • 1,5 ui
 • 3 paprika’s
 • 3 stuks kipfilets
 • Ketjap manis
 • Heinz barbecue saus classic
 • Snufje zout
 • Gemalen peper

Benodigdheden:

 • Een grote schaal/kom
 • Spiezen/satéprikkers
 • 3 kommetjes
 • Een barbecue

 

De werkwijze aan de hand van foto’s:

DSC_3685

We beginnen met het snijden van de kip, de uien en de paprika. Snijdt de kipfilets in kleine spies-waardige blokjes en leg deze in een kom of schaal. De drie paprika’s snijdt je in stukken met een doorsnede van circa 2,5 cm. Vervolgens is het de beurt aan de uien: Snij een halfje in kleine fijne snippertjes en een hele ui in grote grove chipjes.

DSC_3705

Verzamel de ingrediënten in kommetjes en strooi de uien snippertjes over de kip. Vervolgens is het tijd om de marinade te maken.

DSC_3706

Als het aankomt op het marineren van vlees, dan werkt mijn vriend niet met maten, maar met gevoel. Giet daarom de ketjap manis in een hoeveelheid naar wens over de rauwe kipstukjes. Doe hetzelfde met de Heinz barbecue saus en de sesamzaadjes.

DSC_3708

Een snufje zout en peper er over heen en roeren maar! Laat de marinade zo’n 15 minuutjes intrekken.

DSC_3716

Vervolgens ga je de spiezen voorbereiden door alle ingrediënten aan een satéprikker of spies te rijgen. Varieer en creëer. Ik hou van een culinair kleurenfestijn!

DSC_3739

De gemarineerde kipspiezen zijn klaar, het bier en de Heinz barbecue sauzen staan op tafel en de grill is warm. Mijn Barbecue hero Ricardo staat te popelen om te beginnen!

DSC_3740

Dit begint al ergens op te lijken!  In Curaçao hadden we een grote grill met drie lagen. Voor op ons balkon hebben we très Budgetella voor €15,00 een tefal grill bij de kringloop winkel gekocht. Hij zat nog ongebruikt in de originele verpakking, dus deze barbecue is nu al verkozen tot koopje van het jaar! Als bijgerecht grillen we rösti driehoekjes mee.

DSC_3748

We hebben een Heinz barbecue pakket mogen ontvangen met daarin 5 sauzen die Heinz tot Barbecue heroes van 2016 heeft benoemd: Tomato ketchup, Yellow mustard mild, Hot chilli ketchup, Barbecue classic en Curry. Deze sauzen kan mijn Barbecue hero; de Tomato Ketchup King, erg goed gebruiken tijdens het barbecueën. Voor zowel de marinade en als dip zijn deze sauzen een echte hit! Mannen zijn gewoon #bbqheroes.

DSC_3760

De randjes van de ui en paprika beginnen een beetje knapperig te worden en volgens mijn barbecue hero is het vlees ook gaar. De driehoekjes zijn krokant. Ik zeg: smakelijk eten!

DSC_3785

De barbecue classic saus is mijn favoriet, maar ik gebruik ook de Curry en de twee ketchup varianten. Ik hou van de specerijen in combinatie met kipvlees. Mijn eigen barbecue hero Ricardo mengt de Heinz yellow mustard mild met een kleine hoeveelheid honing om de befaamde ‘honey mustard’ dressing te maken. Sauzen maken je barbecue compleet. De vijf Barbecue heroes van Heinz hebben Ricardo’s grill gerechten extra speciaal gemaakt!

#Dit artikel bevat een samenwerking

Recent Posts