Zo kun je besparen als je op vakantie bent!


vakantie

Het hoogseizoen staat voor de deur en dan kiezen mensen er vaak voor om op reis te gaan. Mallorca, Thailand of Vlieland, de vakantiebestemmingen zijn eindeloos – en voor elk budget kun je een mooie vakantie boeken. Een vakantie is echter wel een luxe uitgave, en als je niet veel te besteden hebt, dan kan je er ook een beetje over piekeren.

En dat is zonde. Want een vakantie hoort leuk te zijn! inclusief de voorpret. Om de leuke dingen in het leven te verenigen met beparen, geven wij je een aantal handige tips. Want met deze tips kun je besparen als je op de vakantiebestemming bent en ik durf je te garanderen, dat je zeker zo veel plezier zult beleven!

Boek een hotel met gratis extra’s

Informeer of jouw hotel een shuttleservive aanbiedt van de luchthaven naar het hotel en vice versa. Check of het hotel wellicht een shuttleservice heeft naar de dichtstbijzijnde stad. Dat bespaart je weer geld voor een taxi! Kijk ook even of jouw hotel gratis shampoo en douchegel ter beschikking stelt. Dan hoef je geen reisflacons te kopen of te vullen. Misschien kun je ook gebruik maken van een handdoek service. Dan kun je elke dag de badhanddoek van het hotel omruilen voor een nieuwe. Je hoeft geen badhanddoek mee te nemen en dat bespaart je ook ruimte in de koffer!

Doe lokale dingen op vakantie!

De aangeprezen excursies en restaurants zijn erg leuk, maar vaak ook erg prijzig. Je doet er goed aan om je onder de lokale mensen te begeven. Je kunt op de minder toeristische plekken goedkoper eten en als je een praatje met de bevolking maakt, weten ze je vaak handige en goedkope tips te geven. Daarnaast steun je de mkb’tjes op je vakantielocatie. Er zijn dus vele winnaars!

Koop souvenirs bij niet-toeristische winkels

Een sneeuwbol voor €20,00 of een pakje onderzetters voor een tientje… Ik vind het persoonlijk verschrikkelijk. Ik heb het over de made in china souvenirs die je veel te duur betaald en eigenlijk niemand graag cadeau wil krijgen. Ben je op zoek naar een leuk, betaalbaar en écht lokaal cadeau? Ga dan eens naar de weekmarkt of naar een toko-supermarkt. Misschien maken lokale mensen zelf iets of kun je bij een opa’tje een fles typische drank kopen. Je steunt wederom de lokale mensen en je krijgt er zelf iets bijzonders voor terug!

Check vooraf de gratis dingen!

Google is je beste vriend. Dus je kunt van te voren opzoeken welke dingen er in de buurt gratis zijn en wat je beter kunt mijden. Welke bezienswaardigheden zijn gratis of goedkoop? Zijn er budget rondleidingen of excursies? Of welk strand is gratis en voor welk strand moet je betalen? Er zijn genoeg mogelijkheden, zolang je creatief denkt!

 

 

Recent Posts