Zo bespaar je veel geld op het Douchen!


In bad gaan en douchen kost veel energie. Het douchewater is uit de grond gepompt, door een enorm filteringsproces gegaan en via de leidingen naar jouw huis gepompt. Vervolgens wordt het door de verbranding van gas in de ketel opgewarmd. Er komt dus heel wat bij kijken voordat jij je kunt douchen. Het zou toch zonde zijn om dit schone drinkwater te verspillen?

Mensen douchen vaak langer dan nodig. Ik begrijp het wel. Door het warme water ga je ontspannen en ik vergelijk het altijd met een warm dekentje dat om je heen wordt geslagen. Verspilling ligt op de loer en dat ga je vooral merken in je energierekening.

Zo bespaar je geld op het douchen

Douchen is in verhouding duur. Dit komt omdat er (in de meeste huizen) gas nodig is om het water op te warmen. De belastingen voor het verbruik van gas zijn omhoog gegaan. Wil je dus niet meer gaan betalen op de energierekening, of juist geld overhouden? Dan moet je de douchebeurt verkorten. Dit kun je doen met een handig douche klokje. Zet de timer op 4 minuten en begin met douchen! Ook binnen die paar minuten kun jij schoon worden, en voor kinderen kun je er zelfs een wedstrijdje van maken!

Nog meer besparen

Met het douche klokje kun je veel water én gas besparen. Maar er zijn nog twee andere tips die ik je mee wil geven. 1: Investeer in een waterbesparende douchekop. Dit kan jou op jaarbasis tientallen euro’s besparen. De tweede tip is misschien iets minder fijn, maar wel makkelijk: Zet de temperatuur een paar graden lager. Ook hiermee bespaar je gas. Tijdens hete zomerdagen kun je zelfs met koud/lauw water douchen!

Lees ook: Goedkope kledingwebshops die je nog niet kende! 

Minder douchen = meer besparen. Als je een slimme meter hebt zul je meteen na een maand resultaten zien. Het is misschien iets minder prettig dan gewend, maar met het geld dat je bespaard kun je misschien uiteten gaan of iets anders leuks doen. Dat klinkt al beter, toch?

Recent Posts