7 Slimme manieren om te besparen op schoonmaakmiddelen


Ben je vaak veel geld kwijt aan schoonmaakmiddelen? Dan doe je iets fout! Want je huis schoonmaken hoeft helemaal niet duur te zijn. Met een paar slimme tips kun jij jouw huis de lenteschoonmaak geven die het verdient, zonder je blauw te betalen aan schoonmaakmiddelen. 

Op veel producten kun je besparen, en dus ook op schoonmaakmiddelen. En wist je dat deze oplossingen best simpel zijn. Met deze aanpassingen in jouw huishoudsysteem, kun je best wat euro’s overhouden!

Koop in outletwinkels

Mijn nummer een geheim is het inkopen bij outletwinkels zoals prijsmepper, big bazar en Action. Bij Prijsmepper geven ze vaak 25%-75% korting op artikelen. Waarom zou je dan geen allesreiniger of vaatwastabletten voor een paar cent inslaan? Maar er zijn meer mogelijkheden om geld te besparen op schoonmaakmiddelen. Ik heb 7 handige tips voor je:

Koop geconcentreerde formules

Schoonmaakproducten die je moet aanlengen met water, kunnen super lang mee gaan. Denk hierbij aan Dreft waar je slechts een paar drupjes van nodig hebt. Goed voor de portemonnee en je krijgt een mooi schoon resultaat. Tip: Bij Blokker kun je vaak een fles Dreft kopen voor €0,99! Dit gaat langer mee = goedkoper.

Maak je eigen schoonmaakmiddelen

Wil je goed doen voor het milieu, maar ook voor de beurs? Dan kun je beginnen met het maken van jouw eigen schoonmaakmiddelen in herbruikbare potjes. Azijn en zuiveringszout zijn je beste vriendjes. En ook van een blok zeep kun je diverse schoonmaakmiddelen maken. Voeg etherische oliën toe voor een lekker geurtje! Via Pinterest kun je diverse voorbeelden en recepten vinden.

Kies voor herbruikbare items

Je kunt schoonmaken met vochtige desinfecterende doekjes, of met een microvezel doekje. Je kunt een theedoek gebruiken of keukenpapier. Het is wel duidelijk welke manier het goedkoopst is 😉

Bulk inkopen

Ook koop ik vaak schoonmaakmiddelen bij de DM in Duitsland. Lekker goedkoop! Ook bij aanbiedingen doe ik bulk inkopen. Als je twee weken later hetzelfde item nodig hebt, hoef je natuurlijk niet de volle mep te betalen!

Kies voor foaming producten

Met foaming handzeep, foaming douchegel, scheerschuim etc. kun je veel besparen. Er past namelijk onwijs veel product in een klein flesje. Deze gaat zeker 2 keer zolang mee als een vloeibare variant.

Kortingen

Ga de koopjes af en houdt apps als Scoopy in de gaten. Wie weet kun je voor een paar cent, of zelfs gratis, een schoonmaakproduct scoren.

 

 

 

Recent Posts