Bitcoins kopen voor beginners


bitcoins

Anno 2018 kunnen we er niet meer omheen: De hype rondom de bitcoin en de vele altcoins. De opkomende digitale munt is populairder dan ooit en een veel besproken onderwerp op verjaardagsfeestjes. Je kent vast wel iemand die Bitcoin bezit of er actief in handelt. Ben je na al die verhalen ook nieuwsgierig geworden naar deze revolutionaire valuta? Ik deel vandaag een beginnersguide over Bitcoin, geschreven uit eigen ervaring.

Eigen ervaring? Dat klopt. Want ik bezit sinds een paar maanden ook bitcoin en altcoins (alternatieve munten). Het handelen in deze munten is een echte topsport, maar voor mij persoonlijk een spaarpotje voor de lange termijn. Verwacht ook niet dat je van de ene op de andere dag rijk bent. Zo werkt het niet. Daarnaast betekend het ook niet dat winst gegarandeerd is. Je kunt namelijk net zoveel verliezen als winnen. Toch ben ik van mening dat we pas aan het begin van het crypto currency era staan, en er dus nog veel te verdienen valt.

Dit moet je weten over Bitcoins

Bitcoins zijn digitaal geld en je kunt ze gebruiken zoals je dat ook met euro’s kunt doen. Bitcoins zijn inwisselbaar voor goederen (steeds meer winkels accepteren crypto valuta!), diensten, je kunt ze met elkaar uitwisselen maar je kunt er ook mee speculeren. Bitcoins zijn decentraal, wat betekent dat je de valuta van persoon tot persoon kunt sturen zonder dat daar een regelgevende schakel, zoals een centrale bank tussen komt. De digitale munt is de afgelopen tijd vaak in het nieuws geweest door de immense stijging en de daling, die ook wel een correctie wordt genoemd. Investeren in Bitcoin is niet geheel zonder risico. Daarom wil ik adviseren om alleen geld in te leggen dat je kunt missen.

bitcoin

Bitcoins kopen

Je bent overtuigd, en wil graag Bitcoin kopen. Wat zijn de volgende stappen? Ten eerste kan ik je adviseren om je goed in te lezen over de crypto wereld en Bitcoin kopen. Als je een beetje wegwijs bent in het jargon en de werkwijze, dan ga je aan de slag. Bitcoin kun je aanschaffen via een website als Litebit, waar je gewoon met IDeal kunt betalen. Je maakt op de website een account en vervolgens kun je erg gemakkelijk Bitcoin aanschaffen. Een Bitcoin is momenteel duizenden euro’s waard, maar gelukkig hoef je deze niet in een keer te kopen. Je kunt een door jou gekozen bedrag inleggen, daar krijg je een bepaald aantal satoshi’s voor (satoshi = de kleinste eenheid van een Bitcoin. De satoshi kun je dus vergelijken met eurocenten). Na aankoop kun je jouw digitale valuta in een digitale portemonnee stoppen. Je kunt ze hierin bewaren tot je ze wil verkopen of een aankoop wil doen. Wil je actief handelen in Bitcoin of andere crypto valuta? Dan raad ik je aan om je coins naar een exchange te sturen i.p.v. naar een wallet. Ik gebruik Binance als exchange, en daar ben ik erg tevreden over.

Er valt genoeg te vertellen over de wereld van de Bitcoins, maar ik hoop dat je nu een inzicht hebt gekregen over waar te beginnen. Binnenkort ga ik meer vertellen over het actief handelen in Bitcoins en altcoins. Hou de website dus in de gaten!

Recent Posts