Dit is waarom je altijd je bonnetjes moet bewaren!


kassabon

In drogisterijen, supermarkten, restaurants, kledingwinkels enz. wordt je meestal gevraagd of je het bonnetje wil hebben. De ene persoon zegt ja, de ander nee, maar het is zo ontzettend belangrijk om altijd bonnetjes van je aankopen mee te nemen. Waarom? Ik leg het uit.

Controle

Als eerste is het bonnetje natuurlijk dé manier om te controleren of je alles hebt betaald en of je de beloofde kortingen hebt gekregen. Ja? Dan is dat heel mooi. Nee? Dan kan je altijd nog even teruggaan en het bonnetje laten dienen als bewijs. Het leven is al duur genoeg.

Herinnering

Soms rits ik mijn portemonnee open en dan blijk ik dat tientje al eerder uitgegeven te hebben. Waaraan? Dat kan ik altijd even opzoeken door terug te kijken naar mijn oude betaalbewijzen en dan weet ik dat alles klopt.

Garantie bonnetjes

Dure aankopen doen is natuurlijk altijd risky. Daarom is het fijn als je garantie hebt op het gekochte artikel. Zonder de bon heb je geen recht meer op garantie, bewaar deze bonnen daarom het liefst apart van de rest. Van je fiets tot aan je koelkast en van je magnetron tot aan je televisie. Het kan veel geld schelen.

Tip: De inkt van bonnen vervaagt na een tijdje. Leg belangrijke bonnen daarom even onder het kopieerapparaat, zodat je een back-up hebt.

Declareren

Dit geldt misschien niet voor iedereen, maar soms kan je die ene aankoop declareren bij je baas. Dit kan natuurlijk alleen als je laat zien dat je die aankoop ook echt gedaan hebt en dat kan natuurlijk weer door middel van het bonnetje.

Je hoeft echt niet al je bonnen in je portemonnee te bewaren, want dan kan deze binnen de kortste keren niet meer dicht. Bewaar ze thuis en orden ze op datum. Op deze manier heb je alles bij de hand en kan de bonnen snel terugvinden.

Door: Nadeche

Recent Posts