Budget Tips voor een Goedkope Vakantie Naar Curaçao


Zon, zee, strand en palmen. Daar dromen erg veel mensen van! Veel Nederlanders kiezen er voor om op vakantie te gaan naar de ABC eilanden, waar met name Curaçao erg populair is.

Ik heb zelf een nauwe band met dit eiland. Ik heb er jaren gewoond en keer nog regelmatig terug. Daarom kan ik vanuit mijn eigen ervaring jou voorzien van een aantal budget tips voor een vakantie naar Curaçao. Je reis hoeft geen vermogen te kosten.

Budget tips Curaçao

Aan zo’n verre reis naar Curaçao hangt een prijskaartje. Daar kunnen we eerlijk over zijn. Je betaald veel geld voor de vlucht, het verblijf en de kosten ter plekken. Ook het afsluiten van een reisverzekering brengt kosten met zich mee. Toch kan er qua kosten ontzettend veel bespaard worden. In deze blog deel ik tips om ondanks de investering, de kosten laag te houden. Zo haal je het meeste uit je Curaçao vakantie voor het minste geld.

Boek een pakket reis

Om voordelig je reis en verblijf te regelen, kun je het beste een pakket reis boeken. Touroperators kopen voor een special tarief vliegtuigstoelen en hotelkamers in, waardoor ook de kosten voor de consument goedkoper uitvallen. Als je het vliegticket en het verblijf los moet boeken, dan ben je bijna altijd duurder uit. Check diverse aanbieders en vergelijk de prijzen.

Boek je huurauto last minute

Een paar dagen voor de vertrekdatum kun je vaak last minute prijzen krijgen voor autohuur. Kijk en vergelijk is in de reiswereld een gouden regel, en dat is bij het boeken van een huurauto niet anders. Browse naar de websites van diverse bekende aanbieders en kijk ook naar het aanbod van lokale autoverhuurbedrijven. Wees niet te zuinig met het uitzoeken van verzekeringen. Het is een investering, maar mocht er iets gebeuren, dan ben je blij dat je goed verzekerd bent.

Goedkope vakantie naar Curaçao

Bezoek de gratis stranden op Curaçao

Wist je dat Curaçao veel stranden heeft die je gratis kunt bezoeken? Vaak zijn dit ook de mooiste en meest bijzondere stranden van het eiland. Voor het bekende strand Grote Knip hoef je geen entree te betalen. Ook Kokomo Beach en Playa Grandi zijn voorbeelden van gratis stranden. Tugboat Beach is een gratis strand waar je richting een gezonken boot kunt snorkelen. Voor een strandbedje moet je wel betalen, maar je kunt er ook voor kiezen om je eigen handdoek uit te leggen.

Hier kun je een overzicht vinden van alle gratis stranden in Curaçao.

Eet in lokale restaurantjes

Maak kennis met de Curaçaose eetcultuur en diner in lokale restaurantjes. Het ontdekken van de keuken vind ik een van de leukste aspecten van een vakantie. Je proeft nieuwe gerechten, steunt lokale ondernemers en het is vaak voordelig. Boodschappen zijn op Curaçao erg duur, daarom kies ik vaak voor dit soort restaurantjes. Plasa Bieu is een plek waar je voor een vriendelijke prijs een voedzame Curaçaose maaltijd kunt nuttigen. Breng hier zeker een bezoek aan!

Goedkope tips activiteiten op Curaçao

Neem overdag een koelbox mee

Voor een kleine maaltijd kun je het beste broodjes, fruit en snacks mee nemen of onderweg een stop maken bij de supermarkt of een toko. Zorg voor een koeltasje/box en elementen om je voedsel koel te houden. Op Curaçao is het altijd 30 graden, dus voedsel bederft snel en drinken word warm. Bij de toko’s kun je ook een zak ijs kopen om je koelbox mee te vullen. Veel mensen doen dit als voorbereiding op een dagje strand met het hele gezin.

Ga op zoek naar gratis uitjes

Op Curaçao zijn er ontzettend veel activiteiten die je gratis kunt doen. Een bezoek aan landhuis Chobolobo (Blue Curaçao fabriek) is gratis, zwemmen met schildpadden (Playa Grandi) is gratis en ook de Flamingo Sanctuary is gratis. Er zijn gratis wandel tours door de hoofdstad (free walking tours Curaçao) en op donderdag avond kun je in Willemstad naar het Punda Vibes, een event in de wijk Punda waar je op een feestelijke manier kunt kennis maken met de Curaçaose cultuur. Aansluitend is er ook een vuurwerkshow. Zwemmen en snorkelen kost niks. En dit zijn slechts enkele voorbeelden van gratis activiteiten die je op Curaçao kunt ondernemen.

Gratis stranden op Curaçao

Exploring Curaçao

Ben je van plan om naar Curaçao te gaan en wil je meer weten over het eiland? Dan zou ik zeker even de website Exploring Curaçao bezoeken. Op deze reisblog worden vaak slimme budget tips geplaatst en kun je ideetjes opdoen voor jouw reis naar het eiland.

Een verre vakantie kan prijzig zijn, maar er zijn diverse manieren om het betaalbaar te maken. Curaçao is een bestemming waar je met weinig budget veel kunt doen. Met uitzoeken en rondvragen kun je zomaar een paar duizend euro besparen op je vakantie.

 

Recent Posts