5 Budget tips voor een sfeervol herfsthuis


photo-1534807775-7fe738b744a1

We hebben de afgelopen zomer erg veel van de zon mogen genieten. Ongekende temperaturen hebben we in Nederland meegemaakt. Dat zal bij ieder van jullie vast het nodige waterplezier hebben opgeleverd. Qua home decoratie konden we luchtige pastel kleuren gebruiken. Mooie tinten blauw en bohemian beach thema’s. Schelpjes, flessenpost, bootjes. Allemaal leuke zomer dingen voor in huis!

Het einde van de zomer is in zicht en we maken langzaam maar zeker plaats voor de herfst. Ook in jouw huis kun je al bezig zijn met de najaarsschoonmaak of het wisselen van de decoratie. Tijdens de aankomende donkere dagen mag je huis best wat meer sfeervol zijn, daarom deel ik een aantal tips om je verder te helpen met decoreren voor de herfst!

Plantjes stekken

Dit najaar zien we veel urban jungles. Pinterest staat er vol mee! Planten kunnen best prijzig zijn. Dat is zeker waar. Je kunt ook investeren in een plant die je veel ‘kleintjes’ kan geven. Bijvoorbeeld een bananenplant! Laatst zag ik een leuke aanbieding bij de Aldi. Een banenplant voor maar €2,50! En in de tuincentra zullen ze ook geen fortuin kosten. Binnen een half jaar zul je vast en zeker al enkele kleintjes mogen verwelkomen. Deze kun je weer in potjes doen en je urban jungle uitbreiden!

Decoreren met de natuur

De eikels gaan vallen, net als de bladeren, kastanjes en dennenappels. Als je een boswandeling maakt kun je veel moois in de natuur vinden. Eenmaal thuis kun je creatief aan de slag. Zo kun je een herfstkrans maken, dennenappels in een schaal leggen of vullen in een vaas. De mogelijkheden zijn er en het materiaal is gewoon gratis! Grijp die kans voor jouw sfeervol herfsthuis!

Go thrifty voor een sfeervol herfsthuis

Ik kan het niet vaak genoeg aanbevelen: De kringloop! Hier kun je de leukste dingen vinden voor een prikkie. Ze hebben vaak een seizoenshoekje waar je de leukste spulletjes voor een sfeervol herfsthuis kunt vinden. Neem een kijkje en wie weet kom je terug met een paar mooie potten in sfeervolle herfstkleuren.

Kaarsen kopen

Over sfeervol gesproken: Kaarsen doen het altijd goed in de herfst! Als de dagen donkerder worden is er niets zo gezellig dan een brandende kaars. Je kunt ze al voor een paar cent in de bekende budgetwinkels kopen. Wie weet heb je er nog een paar in de berging staan!

Plaats een mooie plaid

Een plaid vind ik altijd een mooie musthave voor op de bank. Naast dat het er stylish uitziet, kun je er ook lekker in snuggelen als het koud is. Het is erg origineel om zelf een plaid te breien of te haken. Maar je kunt er ook een kopen. Ze zijn helemaal niet duur.

Recent Posts