De beste make-up kwasten als je een klein budget hebt


De belangrijkste tools tijdens het opmaken zijn natuurlijk de make-up kwasten. Vaak is het moeilijk goede kwaliteit kwasten te vinden voor een lage prijs. Toch zijn er veel merken die kwasten voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding hebben!

Hema

De bekende zwart-witte kwasten. Deze kwasten hebben zachte haartjes en blijven ook goed na een paar wasbeurten. De rest van de kwasten bij de Hema (met de bruine haren) zijn helaas een tegenvaller, dus deze zou ik laten liggen. Gelukkig maken de andere collectie kwasten het goed. De grootste tip is de Contour Blusher Kwast voor 4! euro.

H&M Beauty

Ook hier is het even zoeken naar de goede kwasten, maar ook bij H&M zijn er een paar goede te vinden. H&M gaat mee met de beautytrends en heeft een kabuki kwast en zelf een make-up spons in hun collectie die ze goed afgekeken hebben bij de grote merken. Helaas is de H&M Beautylijn niet in elk filiaal te verkrijgen, maar zeker even de moeite waard om naar op zoek te gaan.

Essence & Catrice

Deze welbekende budgetmerken hebben natuurlijk geen introductie nodig. Naast die make-up die bijna nooit tegenvalt, hebben de merken ook een aantal kwasten in hun assortiment. De kwasten hebben hele fijne haren en gaan lang mee. Het enige nadeel is dat er niet meer kwasten van deze merken beschikbaar zijn.

Kruidvat eigen merk

Sinds een tijd is Kruidvat ook uitgekomen met een eigen kwastenlijn. Dit heeft goed uitgepakt! Het zijn fijne kwasten voor een standaard collectie. De kwastenlijn is niet heel uitgebreid maar prima om een beginnende kwasten set aan te schaffen. Tip: koop de kwastenreiniger van Kruidvat eigen merk om de kwasten tussen wasbeurten door extra schoon te houden.

Etos eigen merk

Ook Etos is druk bezig gewoon met het opnieuw branden van hun eigen make-uplijn. Daar zijn ook hele mooie make-up kwasten uit gekomen. De kwasten nemen veel product op en brengen het mooi aan op de huid. Ook Etos heeft goed gekeken naar de trends van het laatste moment en heeft bijvoorbeeld een buffer brush en een kwast speciaal voor highlighter. Deze kwasten zullen goed staan in jouw collectie (ook tussen de high end merken)!

Aliexpress/Lightinthebox

Het is misschien even goed zoeken, maar er zijn zeker wel fijne kwasten te vinden. Tijdens je zoektocht is het belangrijk goed naar de reviews en comments op de website te kijken. Dit zal je veel vertellen over de kwaliteit van de kwasten. Af en toe is misschien ook een blogger die erover geschreven heeft. Zo wordt het toch een beetje makkelijker de juiste make-up kwasten te vinden. Maar als je ze eenmaal gevonden hebt zal je er plezier voor hebben voor een lage prijs!

Door: Letizia

Recent Posts