De beste sites met rechtenvrije afbeeldingen


rechtenvrije-afbeeldingen

Soms kan het wel eens voor komen dat je als schrijver niet de juiste afbeelding bezit die je graag in jouw artikel wil zien. Wat doe je dan in zo’n geval? Als je een afbeelding van internet wil gebruiken kun je op sites met rechtenvrije afbeeldingen kijken. Daar kun je (gratis) en veilig de leukste afbeeldingen voor eigen gebruik downloaden. Daarom heb ik een aantal van deze sites voor jullie op een rijtje gezet.

Als schrijver weet ik als geen ander hoe moeilijk het is om telkens weer een artikel aan te leveren, laat staan een afbeelding!  Sommige afbeeldingen schiet ik zelf met mijn camera. Maar soms kom ik er niet onder uit; Ik ga op zoek naar stock images ofwel rechtenvrije foto’s om in mijn artikelen te gebruiken. In die gevallen ben ik zelf niet in de gelegenheid om een passende foto bij het onderwerp te maken. In zulke situaties zijn sites voor rechtenvrije afbeeldingen een oplossing! Ik ga de beste en leukste voor je op een rijtje zetten. En guess what? Ze zijn bijna allemaal gratis, of hebben gratis onderdelen.

Sites voor rechtenvrije afbeeldingen:

rechtenvrijeafbeeldingen

Mijn favoriete sites zijn Unsplash, pexels en Travelcoffeebook. Hier haal ik vaak afbeeldingen vandaan als ik voor rechtenvrije afbeeldingen kies. Via deze sites kun je dus op zoek gaan naar een passende rechtenvrije foto. Maar pas op! Op sommige sites moet je de bron vermelden. Voor zover ik kan beoordelen is dat bij de bovenstaande sites niet van toepassing en kun je vanalles en nog wat uitvreten zonder consequenties. Als je een andere site hebt gevonden zou ik eerst even goed checken of je bepaalde regels moet navolgen, voordat je gaat kopiëren. Voor nu ben jij in ieder geval voorzien van nieuw beeldmateriaal!

Recent Posts