De beste tips om te ontspannen!


ontspannen

Het hectische dagelijkse leven zorgt er soms voor dat we als zombies 35 uur op een dag draaien. Althans, zo lijkt het. Vooral West – Europeanen hebben er een handje van om harder te werken dan dat eigenlijk goed voor ons is. Behoren we daardoor misschien tot een van de succesvolste landen ter wereld? Wie weet. Een feit is zeker; er is nauwelijks tijd om eens even goed te ontspannen en te relaxen, terwijl we dit allemaal op korte termijn nodig hebben. Heb je at the moment de werkmodus uitgezet? Mooi! Want in dit artikel geef ik tips over wat je kunt doen tijdens je ontspan momentje.Dagelijks ben ik ook met 1001 dingen bezig. En als ik s’ avonds me-time heb lees ik vaak een tijdschrift of kijk ik Netflix. Een maskertje op, een voetbadje erbij en een broodje frikandel speciaal (ik ben niet bepaald een quinoa mens) en ik kan helemaal tot zen komen! Zeker als ik net voor het slapen gaan nog even mijn meditatie audio fragment afspeel op mijn mp3 speler. Dit is echt mijn ultieme relax moment! Wil je weten wat je nog meer kunt doen om even lekker te ontspannen? Ik geef je een aantal opties;

Een wijntje drinken

Sommige mensen zweren erbij om de dag af te sluiten met ‘een wijntje op de bank’ in combinatie met GTST of een luchtige RTL show met Linda de Mol als presentatrice of in de hoofdrol. Ik hou niet zo van wijn, maar ik kan me voorstellen dat dit een ideale manier is om na het werk te ontspannen.

Een boswandeling maken

Er is niets zo rustigevend als de geluiden van de natuur. Hoor de wind waait door de bomen, vogeltjes die nestjes bouwen enzo. Ga op ontdekkingstocht uit en misschien kun je onderweg nog leuke foto’s maken! Of word helemaal zen door langs de kant van een beekje te zitten en naar de stroming te kijken

 Een bezoekje aan de sportschool brengen

Trainen, fitnissen, spinnen, hardlopen.. noem het maar op! Zowel lichamelijk en geestelijk intensieve sporten zijn goed om te ontspannen. En dit hoeft niet alleen in de sportschool te gebeuren! Je kunt bijvoorbeeld ook een rondje door het stadspark rennen en wat stretchoefeningen tegen die ene boom doen.

Aandacht geven aan je huisdier

Van hond tot cavia en van poes tot hamster. Alle huisdieren kunnen je laten ontspannen. Ik ervaar dit zelf bij mijn katten. Zodra ze gaan spinnen word ik ook erg rustig van het geluid en de trilling. Daarnaast is het erg vermakelijk en ontspannend om te kijken wat ze doen. Try it!

In bad gaan

En dan het liefst met het halve assortiment van lush! Haha i wish! Maak een kaarsje aan, doe wat (geur) olie in het warme water en lees een goed boek terwijl je een oma huidje aan het creëren bent. Life has never been so good!

Winkelen

Shoppen werkt als blijmaak-ontspannings therapie. Althans voor mij. Want wat is er nou fijner dan even onbezorgt fijne en leuke dingetjes kopen voor jezelf. Sla een bezoekje aan Primark over. Het is moeilijk om tijdens zo’n shopssesie te ontspannen haha!

Thee drinken

Stel je voor; een lekkere warme kop kamille thee drinken terwijl je in een warme deken gerold op de bank zit terwijl het buiten hard regent of waait. Guur November weer past hier het beste bij!

Yoga en meditatie

Zoek op je laptop of smart tv youtube filmpjes op van zen-mensen met meditatie en yoga oefeningen (voor dummies). Wedden dat jij je binnen n0-time in hogere sferen bevind?

Op het terras zitten

Op een mooie nazomerdag kun je nog best een terrasje pikken! Ga met vriendinnen op de laatste dagen van de zomer bij jullie vaste stek zitten. Bestel wijntjes en borrelhapjes en geniet van de zachte september stralen.

Naar de sauna of zonnestudio gaan

Wil je nog wat extra warmte of zon door je lichaam voelen stromen? Aarzel dan niet om een sauna arrangementje te boeken of een bezoekje te brengen aan de plaatselijke zonnestudio. Vooral dat laatste vind ik echt relaxation nummer 1! Aan je kleurtje werken terwijl je de zomerhits van afgelopen seizoen nog eens op je telefoon draait. Hmm, om bij weg te dromen!

Peachlife

Recent Posts