De beste tips tijdens de uitverkoop!


Uitverkoop

Ben je ook zo’n uitverkoop mens? En dan doel ik vooral op mensen met symptomen als; hondsdol worden bij het zien van dozijnen rode bordjes met procent tekentjes bij de etalages. Of voor slechts een pot kokos olie naar de winkel gaan, en vervolgens ook nog eens bij minstens 75% procent van de winkels op de route stopt omdat daar ook 75% groots in de etalage gepresenteerd wordt? Wees dan maar gerust; Je bent niet alleen.

In tijden van oorlog is alles geoorloofd

Zo ga ik dan ook door weer en wind aankopen doen. Met temperaturen van 30 graden boven, maar ook onder het vriespunt trotseer ik de straten van de dichts bijzijnde stad voor de uitverkoop. Maar een goede shopper is op de weersomstandigheden voorbereid! Daarom draag ik een gekoeld waterflesje met mij mee dat soelaas moet bieden wanneer ik in benauwde situaties terecht mocht komen. Iets met het plunderen van rekken bijvoorbeeld. En tevens is zo’n flesje (waar met voorbedachte raden nog een flinke brok ijs a lá Titanic inzit) erg handig om zeer gepassioneerde mede-shoppers in de weg te staan. – knipoog knipoog -.

Ga als een edele leeuwin op je prooi af!

Herken je die samensmelting van euforie als je die ene trui ziet hangen wat je al sinds het begin van het seizoen graag wilde hebben, nu slechts €15,00 kost? En dan hangt ‘ie daar ook nog eens in jouw maat? Als een ware tijger opzoek naar oorlog sluipt je er op af, om het vervolgens op een fort Knox- achtige manier in je arm te klemmen. Hebben! En daar komt niemand, behalve de kassière, meer aan. Vervolgens ga je opzoek naar je volgende prooi. Zo nu en dan weet je niet meer precies waar je als eerste moet kijken. Het kind in de snoepwinkel heeft plaatsgemaakt voor de vrouw op de sale afdeling.

Goed voor de dag komen

En wie goed shopt, moet ook goed voor de dag komen. Nu wil een fashionable statement tijdens het shoppen bij mij er wel eens tussenuit schieten. Ik bedoel; echt nodig is het ook weer niet. Maar toch probeer ik immer in vol ornaat  in de winkelgebieden te verschijnen. En dan wel om de volgende achterliggende semi-psychologische gedachte; Als je je leuk kleed krijg je meer zelfvertrouwen, meer zelfvertrouwen betekend meer zin in de dagelijkse activiteit, meer zin in de dagelijkse activiteit resulteert in meer en betere aankopen. Oh en betere aankopen staat gelijk aan minder miskopen en een happy you!

Peachlife

Recent Posts