De bromfiets en een goede verzekering


bromfiets

In de zomer zie je jong en oud lekker op pad gaan. Er is namelijk niets zo leuk als een dagje uit gaan met fijn weer. Je humeur klaart op en een dagje in de buitenlucht is natuurlijk ook erg goed voor de gezondheid! Je kunt een stukje gaan wandelen, fietsen, er op uit met een cabrio of lekker touren met een motor! Maar mensen kiezen ook steeds vaker voor de bromfiets om diverse positieve redenen!

Want met bijvoorbeeld een Vespa, Kreidler of Zündapp kun je superleuke plezierritjes maken. Je kunt alleen op pad gaan, maar je kunt je ook aansluiten bij een club. Zo kun je een leuke hobby delen met andere liefhebbers. De aankoop van een bromfiets kost wel een beetje, maar dan heb je ook voor de rest van de tijd een low budget hobby. Een klassieker verliest vrijwel nooit zijn waarde. Een aantal classics worden zelfs meer waard in de loop der jaren. Dan kun je naast het nodige plezier, er ook nog eens winst uit halen!

Schadevrije jaren opbouwen

Als je een bromfiets wilt aanschaffen, ga je natuurlijk ook kijken naar een goede en goedkope bromfietsverzekering. Met deze verzekering kun je de bekende schadevrije jaren opbouwen. Deze ken je natuurlijk vast wel als je ook een auto bezit. Verzekeraars belonen schadevrij rijden met een korting op de premie. Naarmate je langer schadevrij rijdt, heb je dus recht op een goedkopere premie door de korting die je hebt opgebouwd.

Kun je schadevrije jaren meenemen naar een autoverzekering?

Mocht je als jongere een paar jaar schadevrij met je scooter hebben rondgereden, kun je de schadevrije jaren dan meenemen als je een auto gaat kopen? Deze vraag wordt vaak gesteld en daar is in de maatschappij vaak nog wat onduidelijkheid over. Ik kan het me voorstellen dat je denkt; dat is logisch! Maar dat ligt toch iets anders. De schadevrije jaren die je als scooter bestuurder hebt opgebouwd, kunnen niet worden meegenomen als je een autoverzekering afsluit.

Schadevrije jaren behouden

Mocht je later wederom kiezen voor een bromfiets, dan kunnen je opgebouwde schadevrije jaren nog geldig zijn. Vraag dit na bij je verzekeraar, want misschien kunnen ze na een bepaalde tijd vervallen! Wil je meer weten over het verzekeren van een bromfiets? Dan zou ik zeker even bij Diks.nl kijken. Zij helpen je letterlijk op weg!

Recent Posts