De gezonde werking van aardappelsap


aardappelsap

Tegenwoordig focust men zich vooral op het eten van besjes en zaadjes. Dit worden de zogenaamde ‘Power foods’ genoemd. Ze zijn gezond en goed te eten tijdens het ontbijt. Wil je ook aan je gezondheid werken, maar vindt je deze powerfoods te duur? Ga aardappelsap drinken! Het drinken van het sap is budgetvriendelijk en misschien nog wel gezonder! dit om de volgende redenen:

Lees ook: Ontgift je zelf met deze Aloë detox drank

Aardappelsap werkt ontstekingsremmend.

Heb je last van een ontsteking, reuma of jicht? Dan doe je er goed aan om een glas vers aardappelsap te drinken.

Alkalische werking

Het sap is erg alkalisch en het helpt om hart en vaatziektes te voorkomen. Ook helpt dit sap tegen vrije radicalen die kanker veroorzaken.

Eczeem en Acné

Aardappelsap heeft een zuiverende werking voor de huid. Het helpt ook tegen eczeem en acné. Je kunt in dit geval het sap drinken, maar ook met een doordrenkt watje op je huid deppen.

Detox

Je kunt het sap gebruiken voor een detox kuur. Het brengt de darmen tot rust en het voert gifstoffen af. Het zuivert je lichaam van onzuiverheden.

Lever en Galblaas

Omdat dit sap een ontgiftende werking heeft zuivert het  je lever en houdt het de galblaas gezond.

Vitaminerijk.

Als je dit sap dringt draag je bij aan een gezonde weerstand en balans van vitaminen in je lichaam. Aardappelsap bevat: vitaminen A, B, C en ook fosfor, calcium, ijzer, kalium, zeaxanthine, vezels en eiwitten. Zo hou jij jouw lichaam erg gezond!

 

Hoe maak je aardappelsap?

Was de aardappel en haal de schil er af. Leg je aardappel in de sapcentrifuge en jouw verse aardappelsap is klaar! Geen sapcentrifuge? Dan kun je de aardappel ook raspen en zeven. Voor de variatie kun je ook wortelsap of honing, peer of appel toevoegen.

Ook interessant: De gezondheidsvoordelen van citroenwater

Bron

Recent Posts