De goedkoopste anti-rimpelcrème is als beste getest!


anti-rimpelcrème

Een tijdje geleden vond er een onderzoek plaats naar de werking van anti-rimpelcrémes. De testresultaten waren opmerkelijk te noemen; in de beauty branche is namelijk niets wat het lijkt. Vrouwen geven vaak erg veel geld uit aan verzorgingsproducten. Dure crèmes staan namelijk gelijk aan een betere werking. Of toch niet? De Cien Q10 anti-wrinkle day cream van de Lidl scoort het best! En hij is te verkrijgen voor slechts €3,00!

Lees ook: Unboxing: Styletone box December

Anti-rimpelcrèmes, ze laten vaak wat vraagtekens achter. Ik hoor je denken: ‘zouden dit soort crèmes echt werken?’  ‘Verdwijnen de lijntjes in mijn gezicht als sneeuw voor de zon?’. Het antwoord op deze vragen blijft een beetje vaag en onbeantwoord. Toch deed de consumentenbond een test, en de uitslag bleek zeer verrassend: De goedkoopste anti-rimpelcrème kwam als beste uit de test; de Cien Q10 anti wrinkle day cream.

34 anti-rimpelcrèmes (waarvan 13 verkrijgbaar in Nederland) werden 4 weken lang vergeleken met een standaard verzorgende crème. Alleen 2 verschillende crèmes maakten de huid meetbaar gladder. Meetbaar met een 3D analyse van de huid en een corneometer, want met het blote oog was er niet echt een verschil te zien. Dit mag de pret niet drukken, ik ben in ieder geval blij dat zo’n cheap ass crème het beste uit de test komt!

De Hyaluron-Filler Dagcrème van Eucerin (€29 voor 50 ml) heeft de tweede plaats veroverd in deze anti-rimpelcrème test. De rest van de crèmes waren nauwelijks of zelfs helemaal niet beter dan de verzorgende crème. Goedkoop is in dit geval geen duurkoop, vice versa is dit wel het geval. De duurste in het rijtje; Rénergie multi-lift van Lancôme, scoort namelijk helemaal niet goed in de test. Dit potje van 50 ml kost €95,00! Van dat bedrag kun je 31 potjes van de werkende Lidl crème van kopen. Zo worden we dus genept, maar gelukkig hebben we nog altijd de consumentenbond! Hier kun je alle onderzoeksresultaten vinden.

Volg Budgetella op Facebook voor meer handige budget tips! 

Bron: Consumentenbond.nl

Recent Posts