De leukste gratis festivals voor deze zomer!


Festivals bezoeken is een van de populairste activiteiten om te doen in de zomer. Het is superleuk om samen met vrienden een hele dag (of weekend) te feesten, vooral als het mooi zomers weer is! Helaas is het wel prijzig. Vaak is de entreeprijs al een grote investering, maar dan ben je nog niet klaar want er moet ook nog drank en voedsel gekocht worden. Gelukkig zijn er ook gratis festivals! Vaak hebben deze toch ook een hele gave line-up maar bespaar je wel veel geld! Hierbij de leukste gratis festivals in Nederland.

Parkpop – 26 juni

Parkpop is elk jaar in het Zuiderpark in Den Haag, Zuid-Holland. Het is het grootste gratis toegankelijke festival van Nederland en heeft al een lange geschiedenis met verschillende grote namen. Ook dit jaar is de line-up goed gevuld! Met onder andere Typhoon, Jett Rebel, De Kraaien, SFB en Billy Ocean heb je toch een aardige line-up voor een gratis festival!

Rijnweek – 1 t/m 9 juli

Rijnweek vindt plaats in Rhenen, Utrecht. Het festival duurt maar liefst een hele week en is gericht op veel verschillende doelgroepen. Zo is er de hele week lang een kermis, voor kinderen. Op de openingsavond op 2 juli treedt onder andere Brace op. Op 5 juli wordt er een ouderenmiddag georganiseerd. Woensdag 6 juli is er een 90’s party met onder andere 2 Brothers on the 4th Floor. Vrijdag 8 juli is het Hollandse Avond met de 3JS, André Hazes Jr. en Django Wagner. Met als afsluiter op zaterdag 9 juli de slotavond met Lange Frans, Waylon en Gers Pardoel. Genoeg te beleven dus!

 

Stereo Sunday – 2 en 3 juli

Dit festival werd voor het eerst georganiseerd in 2009 in Venlo, Limburg waar het nu nog steeds plaats vindt. Het festivalterrein is op loopafstand van het station dus ook nog is heel goed te bereiken. Dit festival is vooral gericht op Dance. Er zijn beide dagen veel grote namen aanwezig zoals op zaterdag: FeestdjRuud, Lady Bee, The Darkraver en Mental Theo. Zondag is de line-up Chuckie, Mike Cervello, Lil Kleine en Manuel & Géza.

Werfpop – 17 juli

Werfpop vindt plaats in Leiden, Zuid-Holland. Het festival is misschien minder bekend dan de andere genoemde festivals, maar toch heeft het een aardig goede line-up met onder andere De Jeugd van Tegenwoordig en Rico & Sticks. Naast muziek is er tijdens het festival ook aandacht voor theater, kunst en activiteiten voor kinderen. Voor ieder wat wils dus!

Appelpop – 9 en 10 september

Appelpop is in een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste gratis festivals van Nederland. Dit festival wordt er jaar gehouden in Tiel, Gelderland. Dit jaar is al de 25e edities en dat betekent dat de organisatie groots gaat uitpakken! De eerste artiest die bekend gemaakt werd was dan ook Marco Borsato. De gehele line-up is nog niet bekend maar met namen zoals De Staat, Fresku en Lucas Hamming weten we nu al dat het, het waard is om te gaan!

Door: Letizia

Recent Posts