De leukste wooninspiratie bij Ikea


ikeaheader

Vorig weekend ging ik naar Ikea. De bekende Zweedse woonwinkel waar koeienvellen en gehaktballetjes elkaar ontmoeten. Binnenkort gaan mijn vriend en ik ons eigen appartement in Nederland betrekken en hebben we een nieuwe inboedel nodig. Gelukkig hebben we dezelfde interieursmaak. Of toch niet?

Men beweerd dat een bezoek aan Ikea een echte relatietest is. In de realiteit bleek dat bij ons niet zo dramatisch. Toch werden de Pinterest inspiratie momentjes tussen ons twee niet exact nageleefd. Ik vond namelijk andere dingen leuker dan mijn vriend en vice versa. Uiteindelijk vonden we een woonstijl die bij ons beiden past: Modern retro. We vonden genoeg spullen waarmee we ons nieuwe plekje kunnen inrichten. Ik neem je mee naar een flinke dosis Ikea inspiratie.

Lees ook: Creatieve manieren om je badkamer te decoreren

ikea12

Er waren enorm veel imposante woonkamers nagebootst, maar eerlijk gezegd viel dat gedeelte mij een beetje tegen. En dan vooral qua prijs. Ik heb in ieder geval gemerkt dat ik een originele en budget woonkamer beter tweedehands kan shoppen. Vervolgens kwamen we uit bij de kantoorruimtes en werkkamers waar ik deze loungestoel wel zag zitten. Hierin kan ik lekker relaxed achter mijn computertje werken.

ikea10

Mijn vriend vond deze werkkamer helemaal fantastisch, en ik geef hem geen ongelijk. Het bureau en de kasten zijn erg praktisch. Aan de zijkant kun je een tafeltje uitschuiven.

ikea7

Oké, ik heb een zwak voor wit/blauw tinten. Ik kon het daarom ook niet laten om een foto te nemen ter inspiratie.

ikea8

Een ode aan deze keuken! Hij laat me namelijk denken aan een starbucks inrichting. We zijn beiden fan van de bakstenen muur. Misschien gaan we ook zulk behang/muurposters in ons huis toepassen.

ikea11

Deze eetkamer straalt pure rust uit. De strakke designs en de licht gekleurde materialen komen harmonieus samen. De plantjes stijlen het geheel af. De eyecatcher in deze foto? De prachtige hanglamp!

ikea9

Groen in huis is dit jaar echt een ding. Het lijkt wel alsof iedereen ineens groene vingers heeft gekregen. Het kan je huis prachtig afstylen, wat bij deze eetkamer zeker het geval is. Het lijkt op een stukje Provence in huis.

ikea4

Heb je geen groene vingers? Dan kun je altijd een makkelijke plant kiezen zoals een cactus.

ikea6

Van eetkamer naar badkamer inspiratie! Deze landelijke badkamer zie ik graag in mijn huisje terug.

ikea5

Ik vind een badkamerrekje erg belangrijk. Hij moet stylish en praktisch zijn zodat ik hier mijn rituals collectie to be handig kan opbergen.

ikea1

Omdat we in een appartement gaan wonen krijgen we waarschijnlijk een balkon in plaats van een tuin of terras. Inspiratie voor kleine buitenruimtes is daarom nooit weg.

ikea2

Een plantenkastje is erg handig als je net als ons van plan bent om groente te verbouwen op een klein terrasje of balkon. Ode aan de AH moestuintjes die qua grote balkon waardig zijn!

Misschien ook leuk: 30 Supertips om te besparen op woondecoratie

Hoewel Ikea een fantastische woonwinkel is proberen we zoveel mogelijk tweedehands te kopen. Je vind vaak de meest unieke meubels voor een klein prijsje. Zo hebben we al een vintage look tv kastje op de kop getikt voor €35,00. Daarover lees je meer in een toekomstig artikel!

 

Recent Posts