De lichamelijke gevolgen als je te weinig drinkt!


afterfocus_1412185030797_zps20f8bc7e1-e1437778947722

Je hoort menig health guru ‘Drink minstens 2 liter water per dag’ blèren. En dat terwijl jij de hele dag zó druk bezig was, dat het drinken erbij uitschoot – en je ‘oeps’ gehalte – een hoger niveau heeft dan het aanwezige vocht in je lichaam. Dat te weinig drinken slecht voor je is wisten we inmiddels wel, maar wat zijn nou de consequenties hiervan?

Ik ga voor jullie de consequenties op een rijtje zetten:

Klachten

Als je te weinig drinkt heb je een verhoogde kans op verschillende gezondheidsproblemen. Denk hierbij aan hoofdpijn (kater zonder alcohol), blaasontsteking omdat de bacteriën zich dan makkelijker kunnen hechten in de blaas, nierstenen, verstopping etc.

Rimpels enzo

Je krijgt een droge huid als je te weinig water drinkt! De huid gaat schilferen, je krijgt te maken met oneffenheden, een vale teint, kringen en woooh uiteindelijk krijg je meer rimpels dan als je in het verleden elke dag genoeg water had gedronken. Willen we niet hé?

Denkvoer

Hoewel ik ooit eens had gehoord dat als je veel water drinkt. je denkvermogen vertraagd, Is uit onderzoek gebleken dat vooral bij mannen het geheugen wordt aangetast. Ik zeg; Drinken maar!

Stresskiep

En uit datzelfde onderzoek is gebleken dat vrouwen vooral te kampen krijgen met stress. Je alertheid, concentratie, humeur, en rationalisering gaat achteruit als je te weinig drinkt. Dit resulteert vervolgens in stress-achtige perikelen.

Eetfestijn

Als je te weinig water drinkt eet je meer! Als je tijdens de maaltijd niet drinkt, eet je meer omdat je drankje in combinatie met voedsel uitzet in je maag.

Niet- calorieën verbranden 

Dit gebeurt er als je niet voldoende drinkt: Je stofwisseling gaat achteruit! Water is dus niet alleen maar goed omdat het calorieloos is, het geeft je metabolisme ook een updo. Two flies in one catch!

En nu moet ik eerlijk toegeven dat ik ook niet aan die 2 liter per dag kom! Nou is dat bij mij niet zo’n probleem denk ik omdat ik maar een klein en dun persoontje ben. Dan zou ik toch wel wat minder water mogen drinken? Dat en nog meer smoesjes spreek ik mezelf toe als ik de pagina’s van de gezondheids goudengids bekijk. Misschien stof voor een volgende post?

ConsuMed

Recent Posts