De lichamelijke gevolgen als je te weinig drinkt!

afterfocus_1412185030797_zps20f8bc7e1-e1437778947722

Je hoort menig health guru ‘Drink minstens 2 liter water per dag’ blèren. En dat terwijl jij de hele dag zó druk bezig was, dat het drinken erbij uitschoot – en je ‘oeps’ gehalte – een hoger niveau heeft dan het aanwezige vocht in je lichaam. Dat te weinig drinken slecht voor je is wisten we inmiddels wel, maar wat zijn nou de consequenties hiervan?

Ik ga voor jullie de consequenties op een rijtje zetten:

Klachten

Als je te weinig drinkt heb je een verhoogde kans op verschillende gezondheidsproblemen. Denk hierbij aan hoofdpijn (kater zonder alcohol), blaasontsteking omdat de bacteriën zich dan makkelijker kunnen hechten in de blaas, nierstenen, verstopping etc.

Rimpels enzo

Je krijgt een droge huid als je te weinig water drinkt! De huid gaat schilferen, je krijgt te maken met oneffenheden, een vale teint, kringen en woooh uiteindelijk krijg je meer rimpels dan als je in het verleden elke dag genoeg water had gedronken. Willen we niet hé?

Denkvoer

Hoewel ik ooit eens had gehoord dat als je veel water drinkt. je denkvermogen vertraagd, Is uit onderzoek gebleken dat vooral bij mannen het geheugen wordt aangetast. Ik zeg; Drinken maar!

Stresskiep

En uit datzelfde onderzoek is gebleken dat vrouwen vooral te kampen krijgen met stress. Je alertheid, concentratie, humeur, en rationalisering gaat achteruit als je te weinig drinkt. Dit resulteert vervolgens in stress-achtige perikelen.

Eetfestijn

Als je te weinig water drinkt eet je meer! Als je tijdens de maaltijd niet drinkt, eet je meer omdat je drankje in combinatie met voedsel uitzet in je maag.

Niet- calorieën verbranden 

Dit gebeurt er als je niet voldoende drinkt: Je stofwisseling gaat achteruit! Water is dus niet alleen maar goed omdat het calorieloos is, het geeft je metabolisme ook een updo. Two flies in one catch!

En nu moet ik eerlijk toegeven dat ik ook niet aan die 2 liter per dag kom! Nou is dat bij mij niet zo’n probleem denk ik omdat ik maar een klein en dun persoontje ben. Dan zou ik toch wel wat minder water mogen drinken? Dat en nog meer smoesjes spreek ik mezelf toe als ik de pagina’s van de gezondheids goudengids bekijk. Misschien stof voor een volgende post?

ConsuMed

Delen:

6 Reacties

 1. 22 december 2015 / 07:48

  Wat een fijn artikel! Ik ga gelijk meer drinken. Misschien is dat de reden dat ik momenteel stil sta in het afvallen…

 2. 22 december 2015 / 14:48

  Voldoende drinken is zeker belangrijk. Ik snap eigenlijk niet dat mensen echt veel te weinig drinken, heb zelf na een tijdje gewoon dorst. Kom makkelijk aan die 2 liter en ga er vaak overheen gelukkig 🙂

 3. 22 december 2015 / 15:37

  Water drinken is echt zo een goede tip en toch vergeet ik het zo makkelijk. Goed om eraan herinnerd te worden!

 4. 22 december 2015 / 17:09

  Ik merk ook meteen dat mijn huid er beter uit ziet als ik meer drink. Met deze dagen drink ik gelukkig wel lekker veel thee 😀

 5. 23 december 2015 / 22:34

  Goh, duidelijk dat ik zwaar te weinig drink; dagelijks hoofdpijn, droge huid tot schilfers aan toe, kom enorm snel aan, maar echt veel eten doe ik niet. Joehoe. Maar deinken vergeet ik gewoon vaak

 6. 17 juli 2016 / 09:25

  Het wordt dus echt tijd om meer te gaan drinken. Ik ben dus zo iemand die het altijd vergeet. Ik drink gerust voor het eerst wat tijdens m’n lunch dus rond een uur of 1. En als ik wat drink is het zelden water. Toch maar standaard een flesje water naast me staan voortaan denk ik. Dan kan ik mezelf meer dwingen om te drinken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *