De meest vreemde situaties met online Verkopen! #1


Online je tweedehands spullen verkopen? We houden er van! Het is de ideale manier om een zakcentje te verdienen terwijl jij je huis opruimt. Je kunt je kledingkast opruimen, oude woondecoratie wegdoen, of misschien wel het speelgoed van de kinderen?

Het ideaalplaatje is een vlekkeloos verkoopproces. De realiteit is vaak anders. Op een of andere manier stuit ik altijd op vreemde situaties als ik mijn spullen via Marktplaats, Facebook Marketplace of Vinted verkoop. En met mij velen anderen. For your entertainment heb ik een verzamelblog gemaakt met verhalen uit de Budget en Besparen Lifestyle community. Lees je mee?

 

Een gezellig uitje

” Een Mevrouw vroeg of ze even gebruik kon maken van het toilet. Ze had lang in de auto gezeten. Geen probleem!
Maar na 5 minuten keken mijn vriend en ik elkaar toch vreemd aan. Ze neemt de tijd op het toilet. Toen mevrouw na bijna 10 minuten van het toilet af kwam ging ze in de woonkamer op de leuning van de bank zitten en kwamen er allemaal verhalen over haar leven en huisdieren. Het was erg ongemakkelijk! Het heeft een hele tijd geduurd voordat ze weg ging met haar aankoop. Corona eenzaamheid denk ik ”

Graag gedragen a.u.b.

” Ik heb een keer UGGs op Marktplaats gezet en kreeg een reactie van een man die ze graag wilde hebben. Hij wilde weten of ik ze recent nog had gedragen en hij had interesse in meer schoenen als ik ze recent had gedragen. Hij bood me het dubbele van waar ik het voor te koop had gezet… ik heb het aanbod afgeslagen “

Achterdocht kent geen grenzen

Het volgende bericht komt uit mijn eigen repertoire ‘Marktplaats gekkies’. Facebook Marketplace staat vol met producten die nog nieuw in de verpakking zitten. Logisch, dan kun je het voor meer verkopen! Toch vind deze meneer dat ontzettend vreemd. Dat wilde hij even zeggen. Gewoon omdat het kan. Niet omdat het moet.

Helaas Pindakaas

”  we hadden een deal gemaakt en hoorde de volgende ochtend van sorry het is al verkocht.”
online verkopen

Het product was Smegrig – 1 Ster!

” Ik had eens een Smeg te koop die al 10 jaar oud was. Ik had duidelijk in de advertentie aangegeven dat deze oud was maar wel mooi. Veel hadden gereageerd en een stel wilde deze graag. Ze kwamen langs helemaal blij en happy. Het mocht weg voor €150 . Kreeg ik later als 1-ster review: Smeg was oud en gebruikt .. “
ongemerkt sparen

Kan ik in termijnen betalen?

” Wij hadden een PlayStation te koop op marktplaats. Er was iemand geïnteresseerd en vroeg of hij ook in termijnen mocht betalen ( dan haalde hij de PlayStation op en dan maakte hij daarna geld over in termijnen).  Mijn man reageerde: Als je het niet kunt betalen, kun je het beter niet kopen … “

Oeps + €20,00!

Ik kocht vorig jaar een tuintafel welke voor 45 Euro te koop stond. Ik bood 40 euro en de verkoper ging akkoord Fijn, ik kon hem meteen ophalen. Dus ik rijd erheen (35 minuten reistijd). Ik kon de tafel meekrijgen voor 60 euro!! Ik zei tegen haar dat we een deal hadden voor 40 euro, maar nee, ze deed hem niet voor minder dan 60 euro weg. Ik heb hem voor dat bedrag meegenomen, maar voelde me behoorlijk in de maling genomen.
Minima

Echtelijke ruzie om .. een peuterglijbaan

” Ik had ooit een peuter glijbaan te koop voor €5,00. Komt er een stel langs, hebben ze vervolgens een half uur in mijn tuin ruzie staan maken of ze hem wel of niet wilde meenemen. Ik ben opgegeven moment binnen gaan zitten. Glijbaan ging niet mee… ”

 

Verkoop perikelen

Heb jij vreemde situaties, bizarre verzoeken of onrealistische biedingen meegemaakt bij online verkopen? Deel deze hier beneden in de comments! Wie weet zie je jouw verhaal terug in een volgende editie. Past jouw gebeurtenis niet binnen een alineaatje? Mail dan even naar info@budgetella.nl. Wij zijn altijd op zoek naar verhalen die passen bij onze website.

Recent Posts