Dit is de meest gezonde slaappositie

Het is zo’n typische zondagochtend waarbij je waarschijnlijk al lekker hebt uitgeslapen, of misschien dit artikel wel vanuit je bed leest! Slapen is een belangrijk aspect in je leven.

We brengen een groot deel van ons leven slapend door, dus dan is het natuurlijk ook belangrijk om te weten wat de beste slaappositie is en welke gezondheidsvoordelen hier aan vast zitten.

De beste slaappositie

Slapen; stiekem doen we het maar al te graag. Het is altijd een feestje om een uurtje langer te kunnen slapen. Vooral in het weekend is het fijn om bij te slapen om even tot rust te komen van een lange week werken. We hebben ieder onze eigen slaappositie, en dat zijn er vaak meerdere als je vaak draait in je slaap. Denk hierbij aan slapen op je rug, buik, zij, benen gestrekt, foetushouding etc. Als we de wetenschap moeten geloven is slapen op je linkerzij het gezondst. In het onderstaande filmpje legt een arts uit waarom slapen op je linkerzij erg gezond is!

Nu kan ik me voorstellen dat het voor velen moeilijk is om de hele nacht op je linkerzij te slapen. We weten immers niet hoe we in onze slaap bewegen. Volgens de arts in dit filmpje kun je proberen om dit te trainen. Als je s’ avonds laat, voordat je naar bed gaat aan deze slaappositie denkt en dit denkproces ook nog een keer in de ochtend herhaalt, ga je vanzelf jouw brein en het onderbewustzijn trainen. Je kunt in ieder geval proberen om op je linkerzij te gaan liggen op het moment dat je in slaap valt, wie weet hoe lang je dan in die positie blijft liggen. Het valt te proberen toch? En als je dit niet de hele nacht volhoud, dan heb ik tenminste wel een tijdje op je zij gelegen. Hopelijk heeft dat ook een goed effect.

(Bron)

4 Reacties

 1. 22 november 2015 / 01:47

  Ik slaap standaard op mijn linkerzij, haha, leuk om te weten dat dat gezond is haha

 2. 22 november 2015 / 02:02

  Dit is nog eens een grappig weetje! Ik slaap helaas op mij verkeerde zijde zo te horen 🙂 En ik weet ook dat ik zonder mij er bewust van te zijn meer in mijn slaap draai en op alle 4 de kanten evenveel lig. Ben erg benieuwd of dit écht te trainen is 🙂

 3. 22 november 2015 / 07:59

  Ha zo slaap ik nou dus al. Overgehouden aan twee keer hoog zwanger zijn. Was de enige positie waarin ik een soort van kon slapen.
  Verloskundige zei toen al dat dat sowieso de beste slaap houding was.

 4. 22 november 2015 / 13:39

  Verdorie, ik slaap meestal op mijn buik of op mijn rechterzij… vanavond eens beginnen oefenen! 🙂 (maar op mijn buik ligt zo lekker)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *