Dit is hét beste haakje om je beha mee te sluiten!


BraEen nieuwe beha passen is soms gecompliceerd: je moet rekening houden met je cupmaat, de breedte en dan zijn er ook nog de schouderbandjes. En dan komt de eeuwige vraag: op welk behahaakje maak ik ‘m dicht?!

Geloof het of niet, maar er zit wel degelijk een theorie achter deze haakjes. Behalve dan dat ze strak, los of a little in the middle zitten. Waar veel mensen de haakjes random of zelfs verkeerd gebruiken, hebben die onhebbelijke dingen toch hun doel!

Dit is hét beste haakje om je beha mee te sluiten!

De enige correcte manier? Dragen en passen, doe je op het meest losse haakje. Het is daarbij belangrijk dat je een beha koopt die perfect zit als je hem op dat haakje vastmaakt. Te los? Dan moet je een kleinere omvangsmaat kopen. Te strak? Ga danvoor  een omvangsmaat groter. Zo kan je ook meteen goed vergelijken.

Eigenlijk zijn de andere twee haakjes als een reserve bedoelt. Deze heb je namelijk nodig wanneer de behaband wat uitrekt. Een stoffen beha rekt met de tijd, en dankzij de haakjes kan je hem veel langer probleemloos dragen. Wanneer je je beha meteen vastmaakt op het strakste haakje, heb je geen reservehaakjes meer wanneer de stof wat losser is geworden. Hierdoor ga je ze dus sneller weggooien en onnodig nieuwe kopen!

Door: Marjolein

Recent Posts