Dit moet jij weten over Refurbished producten


Stel je voor: je leven loopt financieel gezien op rolletjes. De boodschappen zijn binnen, de rekeningen zijn betaald en je hebt een leuk etentje met vrienden gepland. Het lijkt een beetje stilte voor de storm. En als we de wet van Murphy mogen geloven, is dat vaak ook zo. Want wat kan er nou nog fout gaan? Als je op dát punt bent beland, zul je zien dat diverse apparaten in huis kapotgaan.

Als jouw wasmachine het begeeft, dan zul je zien dat ook jouw stofzuiger en de blender de geest geven. Het is zo’n klassiek geval van pech. Wie slim is heeft voor deze situaties een incidentele spaarpot gespekt. Met dit budget ga jij jouw apparaten vervangen. Wil je echter niet de volle mep betalen? Dan kunnen refurbished producten een uitkomst zijn.

 

Wat betekent refurbished?

Refurbished is het Engelse woord voor ‘gereviseerd’. Dit betekent dat gebruikte producten door een professional worden gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en opnieuw worden aangeboden voor hergebruik. Het is voor zowel de portemonnee als het milieu gunstig om te kiezen voor een gereviseerd product. Als je kunt kiezen voor een voordelige koelkast die nog helemaal in orde is, is dit toch fijn meegenomen?

 

Mijn ervaring met gereviseerde producten

Toen ik ging samenwonen had ik geen zin om de volle pond te betalen voor witgoed. Daarom kochten we o.a. een refurbished wasmachine. Ik heb mijn onderzoek gedaan en aan familieleden advies gevraagd over diverse merken en ervaringen met de levensduur. Uiteindelijk koos ik voor een Bosch, die volgens mijn Google skills al zeker 7 jaar oud moest zijn. We hebben er geloof ik €200,- voor betaald onder het mom van ‘als hij het 2 jaar doet, dan zijn we tevreden’. Dit was 6 jaar geleden en tot op de dag van vandaag werkt onze wasmachine perfect! Hij heeft zijn geld meer dan voldoende opgebracht. Volgende keer kies ik weer voor een refurbished wasmachine!

 

refurbished

Waar moet je op letten?

Je hebt je oog laten vallen op een vaatwasser, goedkope Amerikaanse koelkast of misschien wel een oven. Hoe dan ook, het is belangrijk om een paar dingen na te gaan. Dit zijn mijn tips:

  • Check de betrouwbaarheid van een webshop of zaak
  • Informeer naar de garantie
  • Zijn de specificaties uitgebreid weergegeven?
  • Kun je makkelijk terecht voor vragen?

Je kunt zowel online als offline op zoek gaan naar gereviseerde apparaten. Welhof is een bekende webshop waar je terecht kunt voor diverse refurbished producten. Binnenkort heb ik genoeg gespaard voor een keukenmachine en dan ga ik daar zeker een kijkje nemen.

 

 

Recent Posts