Dit zorgt ervoor dat je nagellak langer mooi blijft!


image-2017-05-07

Nagellak is super mooi maar kan ook heel vervelend zijn. Zelfs de meest high end nagellak kan na één dag al gaan chippen. Een week met dezelfde gelakte nagels lijkt wel onmogelijk! Met deze tips zal je dit kunnen voorkomen en zorg je dat je nagellak langer mooi blijft zitten!

Natuurlijk heb je tegenwoordig gel nagellak, maar toch is het fijn wanneer je zélf je nagellak kleur kunt verwisselen, in plaats van weer steeds naar de salon te gaan. Gelukkig zijn er veel dingen die je er zelf aan kunt doen.

Maak je nagels vetvrij

Vet zorgt ervoor dat de nagellak eerder loslaat. Maak daarom voordat je begint schoon met een watje met wat alcohol, azijn of aceton. Ook is het handig om tijdens het dragen van de nagellak vette dingen uit de weg te gaan. Kijk vooral uit tijdens het koken, er kunnen namelijk stukjes nagellak vrijkomen en in je eten belanden: bah! Draag handschoenen zodat het vet niet in de weg zit van mooie gelakte nagels!

Gebruik een basecoat

Hoewel een topcoat vaak gebruikt wordt, wordt een basecoat vaak onderschat. Dit zorgt wel degelijk dat je nagellak langer mooi blijft zitten. Dit hoeft geen dure te zijn, je kunt een prima basecoat scoren bij de Kruidvat, Etos of Hema. Geloof me, het helpt echt!

Gebruik twee lagen

Over het algemeen blijft de nagellak langer mooi wanneer je twee lagen gebruikt. Bij een laag is er vaak, zeker bij budget nagellak, niet goed pigment. Daarom kun je het beste nog een laag aanbrengen. Wanneer je te veel lagen aanbrengt, kan het zijn dat je je nagellak té dik wordt en daardoor kan de nagellak minder mooi gaan zitten.

Gebruik een topcoat

Natuurlijk seal je alles of met een topcoat! Dit zorgt dat de kleur éxtra gaat glansen en dat de nagellak langer blijft zitten.

Ruimte bij de nagelriem

Zorg dat je de nagellak niet helemaal tegen de nagelranden en nagelriem aanbrengt. Doordat je nagelriem weer kan verschuiven, ‘duwt’ het tegen de nagellak aan. Houdt dus afstand!

Wanneer je deze tips volgt heb je hopelijk voor een hele lange tijd prachtige nagels. De ene nagellak zal beter werken dan de andere maar gelukkig kun je zelf ook een beetje helpen. Geniet van je nagellak!

Recent Posts