DIY | Goedkoop Desinfecterende Handgel Maken


Europa is in de ban van het Coronavirus. Mijn persoonlijke mening over deze kwestie laat ik achterwege, maar het feit is wel dat er een run is op bepaalde producten in de supermarkt. Nu zocht ik vorige week een fles desinfecterende handgel. Simpelweg omdat de flacon in mijn badkamer leeg begon te raken en mijn huisgenoten de ‘carnavalsgriep’ hebben opgelopen.

En wat denk je? Zowel in Nederland als in Duitsland (yes, ik woon in het grensgebied) is er bij de drogisterijen geen handgel meer te vinden! Alles is uitverkocht, zei de dame van de DM. Sommige klanten liepen wel met 10 flacons desinfecterende gel naar buiten. Neem 3 van zo’n klanten en een complete winkelvoorraad is uitverkocht.

Zelf desinfecterende handgel maken

Als de desinfecterende handgel is uitverkocht, dan kun je het volgende ondernemen: Zelf een desinfecterende handgel maken. Het is helemaal niet duur en je kunt er een grote batch mee maken. In de drogisterij ga je op zoek naar de volgende ingrediënten:

  • Een reisflesje/pompflacon
  • (hand) gel
  • 96% Alcohol
  • Etherische olie (optioneel) Tea tree olie is een aanrader!

Dit heb je ook nodig:

  • Lepel
  • Grote kom
  • Trechter

Recept voor desinfecterende handgel

Het is belangrijk om de juiste verhoudingen te gebruiken. Ik wilde dit dubbel checken en kwam zodoende bij de blog van alotlikelot uit. Zij gebruikt de volgende verhoudingen in het recept:

Voor 100 ml desinfecterende handgel meng je 70 ml alcohol en 30 ml gel. Voeg een paar druppels etherische olie toe. Dit is een optie om jouw handgel een lekker geurtje te geven. Heb je geen etherische olie in huis? Dan is dat geen probleem. Tea tree kan ik aanraden vanwege de reinigende werking. 2-3 drupjes is voldoende. Etherische olie is namelijk erg geconcentreerd!

Let op

Het is belangrijk dat de verhoudingen precies kloppen. Als je te weinig alcohol hebt toegevoegd, dan werkt de desinfecterende gel niet. In geval van een te hoog alcoholpercentage kan dit voor huidirritatie zorgen. Het gebruik van een eigen gemaakt product als dit is altijd op eigen risico. Je huid kan er heftig op reageren. Dit item is geschreven naar aanleiding van de tekorten in de supermarkten en drogisterijen. Mocht een desinfecterende handgel wél op voorraad zijn, dan heeft dit natuurlijk de voorkeur boven een DIY.

Budget updates via Instagram!

Volg jij Budgetella al via Instagram? Ik plaats dagelijks Budget tips en winkel aanbiedingen, persoonlijke ervaringen en kringloop vondsten! Ook post ik leuke outfits en goedkope beauty musthaves. Kortom, alles wat te maken heeft met Budget en Lifestyle! Het lijkt me onwijs leuk om in contact te komen met mijn lezers! Zie ik je op Instagram? 

Recent Posts