DIY | Maak dit Jungle Wandkleed voor slechts €1,99!


Dit weekend ben ik aan het DIY-en geslagen en maakte ik het bovenstaande wandkleed. Dit jungle exemplaar zal een echte eye-catcher zijn in een botanisch interieur. In mijn woonkamer is hij in ieder geval een opvallende verschijning. Ook jij kunt er een maken. Het leukste? Deze DIY heeft mij slechts €1,99 gekost!

Voor dat bedrag hoef je niet eens naar een woonwinkel te gaan. Een degelijk wandkleed van 60×90 cm (zo groot is deze) zal op zijn minst €20,00 – €30,00 kosten en dan heb ik het niet over de gerenommeerde woonmerken waar een accessoire vaak het dubbele kost. In deze blog leg ik uit hoe ik het gemaakt heb.

DIY Jungle wandkleed van de Action

Ik heb het wandkleed gemaakt van de welbekende jungle mat van de Action. Deze kost maar €1,99 en ze hebben diverse varianten. Ik geloof dat ze 4 á 5 verschillende prints hebben, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Dit zijn de twee tapijten die ik heb gekocht:

Leuk zijn ze he? En dat voor zo’n spotprijsje! Ik zag meteen dat je er creatief mee aan de slag kunt gaan. Daarom heb ik er twee gekocht. Ben je benieuwd hoe ik het gemaakt heb? Dit heb je nodig:

  • Het jungle tapijt van de Action
  • Touw
  • bamboe stokken voor planten 60 cm
  • Lijmpistool

De bamboestokken had ik nog liggen. Mocht je deze niet in huis hebben, dan kun je ze voor circa €0,99 per 9 kopen in een tuincentrum. Voor minder dan een euro kun je zelfs 9 wandkleden maken! Het lijmpistool kun je ook bij de Action kopen.

Zo ga je te werk

Het maken van dit jungle/botanisch wandkleed is eigenlijk erg simpel. Vouw de bovenkant van het vloerkleed dubbel en lijm dit vast. Zorg dat de bamboestok door het dubbelgevouwen gedeelte past. Knoop het touw aan beide uiteinden van de bamboestok. Lijm de knoop vast aan de bamboestok. Laat het even drogen en jouw jungle/botanisch wandkleed is klaar om opgehangen te worden!

Let op: Het assortiment van de Action verandert continu en het kan dus voorkomen dat deze print over een tijdje niet meer beschikbaar is. Misschien kun je deze DIY dan uitvoeren met een ander vloerkleed. Zo kun je ook door het jaar heen variëren! Leuk toch?

BUDGET UPDATES VIA INSTAGRAM

Volg jij Budgetella al via Instagram? Ik plaats dagelijks Budget tips en winkel aanbiedingen, persoonlijke ervaringen en kringloop vondsten! Ook post ik leuke outfits, DIY projecten en goedkope beauty musthaves. Kortom, alles wat te maken heeft met Budget en Lifestyle! Het lijkt me onwijs leuk om in contact te komen met mijn lezers! Zie ik je op Instagram? 

Recent Posts