Zo Herken je Foute Dropshipping Webshops


Je bent een beetje doelloos aan het internetten op je telefoon en je komt ineens een onwijs snoezig poezenmandje tegen. De webshop verkoopt hem voor €29,95. Het is een bedragje, maar omdat Felix je alles is, is hij het zeker waard! Je besteld het mandje en vervolgens verwacht je dat hij een dezer dagen bezorgt wordt. Daar kun je echter lang op wachten.

Er zijn een hoop malafide dropshippers actief tegenwoordig, en daar moet je voor oppassen. In deze blog vertel ik wat meer over dropshipping en waar je op moet letten.

Wat is dropshipping?

Dropshipping? Wat is dat nou precies? Het werkt als volgt: Jij bestelt bij de dropshipwinkel, de dropshipwinkel bestelt vervolgens namens jou, met jouw centjes bij een andere verkoper of leverancier. Deze verkoper of leverancier stuurt de bestelling rechtstreeks naar jou. Een beetje ingewikkelde constructie waarbij de dropshipwinkel niks anders doet dan jouw geld aannemen en een bestelling plaatsen. De dropshipwinkel verdient doordat deze het product duurder verkoopt dan de daadwerkelijke prijs.

Zoeken naar de goedkoopste optie

Deze constructie is niet illegaal. Als je iets koopt, kijk dan altijd of je het product ergens anders goedkoper kunt vinden. Dit kan o.a. door met de rechtermuisknop op een afbeelding te klikken en vervolgens ‘Afbeelding zoeken via Google’ te kiezen. Je krijgt nu een lijst met websites waar je de afbeelding kunt vinden. Kijk vooral ook even op AliExpress. Dan zul je vaak de goedkoopste optie meteen vinden.

Foute dropshippers

Tegenwoordig zijn 9/10 dropshippers hardstikke fout. Ze willen alleen maar geld binnenharken en hebben nog nooit gehoord van rechten en plichten. Foute dropshippers kopen het product vaak voor een paar euro bij AliExpress en verkopen het met dubbel winst aan onwetende klanten. Jij hebt €29,95 voor het poezenmandje betaald terwijl de dropshipper het voor €7,99 op AliExpress koopt. Omdat het poezenmandje uit China komt, moet je meestal een maand wachten tot je het binnen hebt. De kans bestaat echter ook dat het helemaal niet aankomt. Wil jij je beklag doen en je geld terug vragen? Dan is de foute dropshipper meestal niet thuis en kun je fluiten naar je geld. Dropshipping schijnt onwijs populair te zijn onder minderjarigen. Een volwassen en ervaren ondernemer is dus ver te zoeken.

Zo herken je een dropshipper

De webshops zien er op het eerste gezicht betrouwbaar uit, maar er zijn manieren om dropshippers te herkennen.

  • De levertijd is lang, 7 – 30 dagen. Hoe zou dat nou komen?
  • Bij de ‘over ons’ pagina. Je zult vaak ‘Vanwege een passie voor .. blalbla lezen’. Altijd hetzelfde zoete ‘levensverhaaltje’.
  • Een betrouwbare webshop laat live zien hoeveel voorraad er nog is.
  • Let op teksten als ‘Door de populariteit van dit product kan de levertijd langer zijn dan normaal’.  Natuurlijk.
  • Er staat soms aangegeven dat de dropshipper het product direct vanuit de leverancier naar je toestuurt, en daarom zijn de prijzen goedkoper. Oftewel, een gelikte manier om kenbaar te maken dat je met een dropshipper te maken hebt.
  • De reviews zijn altijd zo positief, dat het glazuur op je tanden breekt. Deze, en bijbehorende foto’s, zijn vaak fake of van AliExpress gejat.

VOLG BUDGETELLA VIA INSTAGRAM!

Volg jij Budgetella al via Instagram? Ik plaats dagelijks Budget tips, persoonlijke ervaringen en (kringloop) koopjes! Ook post ik leuke outfits, DIY projecten, Mystery boxen en goedkope beauty musthaves. Kortom, alles wat te maken heeft met Budget en Lifestyle! Het lijkt me onwijs leuk om in contact te komen met mijn lezers! Zie ik je op Instagram? 

 

Recent Posts