Dit kun je eten als je echt geen geld meer hebt!

Bijna iedereen heeft wel eens meegemaakt hoe het is om blut te zijn. Dit kan een paar dagen zijn, maar ook langdurig of terugkerende periodes waarbij er gewoon geen geld is. Waarschijnlijk zijn je kosten hoger dan- of gelijk aan je inkomsten. Alle luxe uitgaven worden vanzelfsprekend geschrapt. Maar je moet nog steeds eten.

Mocht je in zo’n periode zitten, dan kun je het beste maaltijden bereiden die niet zoveel kosten. Deze maaltijden zijn over het algemeen een beetje karig, maar wel voedzaam genoeg en je kunt er een tijdje op voorruit. Het is niet de bedoeling dat je langdurig dezelfde gerechten gaat eten, want gebalanceerd eten is erg belangrijk! Als je echt niet anders kunt, is het niet erg om een tijdje deze goedkope gerechten te eten:

Dingen die je kunt eten als je geen geld meer hebt

De onderstaande gerechten zijn super goedkoop in de aanschaf en je kunt jouw gezin voorzien van een (warme) maaltijd.

 • Rijst met bonen in tomatensaus
 • Gebakken aardappelen met uien en stukjes knakworst
 • Basic pasta gerecht
 • Groentesoep
 • Boterhammen
 • Omelet
 • Ei en toast
 • Chili con carne uit blik met rijst
 • Soep met beschuit
 • Noodles en groente roerbakken (misschien heb je nog ketjap/soya saus/ teriyaki of zoetzure saus staan)

Aanvullende tips voor goedkoop of gratis eten

Wil je echt zo min mogelijk geld uitgeven? Dan kun je misschien een half uur voor sluitingstijd naar de markt gaan. Misschien krijg je restjes voor weinig mee naar huis. Er bestaat ook een handige app die je kunt raadplegen: TooGoodtoGo. Via deze app kun je voedselverspilling tegen te gaan en voor een prikkie een voedselpakket kopen. Bakkers, eettentjes, restaurants e.d. doen hier aan mee. Zo kun je bijv. al voor €3,00 een pakket krijgen van de bakker. Waarschijnlijk kun je hier een paar dagen mee voorruit. Je kunt het pakket vaak voor sluitingstijd ophalen. Meer info en participerende zaken kun je in de app vinden!

En mocht je nu écht écht écht geen cent kunnen of willen uitgeven, dan zei mijn tante altijd: Ga net voor etenstijd bij mensen op bezoek. Wellicht kun je dan een vorkje meeprikken. 😉

Budget updates via Instagram!

Volg jij Budgetella al via Instagram? Ik plaats dagelijks Budget tips en winkel aanbiedingen, persoonlijke ervaringen en kringloop vondsten! Ook post ik leuke outfits en goedkope beauty musthaves. Kortom, alles wat te maken heeft met Budget en Lifestyle! Het lijkt me onwijs leuk om in contact te komen met mijn lezers! Zie ik je op Instagram? 

Wil je deze info bewaren? Pin it!

Wil je deze handige informatie bewaren voor later? Klik op de foto en pin hem op Pinterest! Je kunt meteen een van jouw borden kiezen om deze afbeelding op te slaan!

Delen:

12 Reacties

  • Coby Kirioma
   7 december 2019 / 11:00

   Edankt voor u tips

   • 4 juli 2021 / 11:35

    Croque monsieur met oud brood, toast met restjes spaghettisaus en kaas even in de oven steken totdat kaas smelt, zelf pizzadeeg maken en wat tomatensaus en kaas erop doen.
    Broodpudding met oud brood of oud stofbrood. Bij de bakker krijg je soms gratis oud brood mee. Maak er ook broodcroutons van vr in de bouillonsoep

 1. Mona
  26 februari 2019 / 23:35

  Dankjewel voor de tip over die app, meteen geïnstalleerd!

 2. Heidi
  10 november 2019 / 19:28

  Zelfgemaakte uiensoep is ook èrg goedkoop. Evenals zuurkoolstamppot of hutspot met jus en een beetje mosterd.

 3. josine
  12 november 2019 / 10:23

  pannenkoeken met een halve banaan met stroop erin gerold!

 4. josine
  12 november 2019 / 10:23

  toogoodtogo app!

 5. Gerda
  22 april 2020 / 00:19

  TOP IDÉE, KOMT GOED VAN PAS…

 6. Jean
  30 januari 2021 / 18:09

  Een vriend van ons at, als hij blut was, pakjes noodles want dan had hij voor 15 gulden!!! Per maand elke dag een diner. Mijn moeder koos vroeger in zuinige tijden voor pannenkoeken of gebakken aardappels.

 7. Jantien
  2 februari 2021 / 18:47

  Met Pasen :rijst met bessensapsaus en rozijnen en hard gekookte eieren

 8. 29 april 2022 / 11:45

  Denk ook aan dingen die je niet hoeft te koken maar gewoon voor het pak en pluk zijn. Ik pomp mijn sla/ salade met bloemen als paardenbloem, madeliefjes of hondsdraf. Ook de bladeren van Bob zevenblad zijn prima om je soep of pasta te pimpen met vitamines.

  In de bieb eens een 📖 “Eetbare 🪴 inkijken.

 9. Sam
  30 april 2022 / 16:16

  Een restje gehakt, koolsoort en kruiden mixen en in een deegje stomen…(dimsum/ ravioli/ potstickers…)

  Elke soort curry van leftovers.

  Bonenburgers met tomatensalsa.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *