Geld besparen door het gebruik van een LED lamp


led2

In het dagelijkse leven zijn wij altijd op zoek naar nieuwe en handige trucjes om geld te besparen. De vaste lasten, de boodschappen en ook vrijetijdsbesteding nemen we vaak onder de loep. Het begin van een jaar is vaak een dure periode. Daarom bekijken we ook zorgvuldig waar we hier en daar een voordeeltje uit kunnen halen om eventuele tekorten aan te vullen.

Vandaag gaan we een van deze geniale tips uitgebreid behandelen: Het gebruik van een Led lamp! Lees verder om tot inzicht te komen waarom jij al jouw lampen moet vervangen voor een Led lamp.

Dit moet jij weten over de Led lamp

In het huishouden kunnen we besparen op veel aspecten. Een van deze aspecten wordt vaak over het hoofd gezien en dat is zonde. Je kunt namelijk veel geld besparen op de energiekosten door al jouw gloei-, halogeen- en spaarlampen te vervangen voor de Led lamp. De Led lamp, oftewel: Light Emitting Diode, bevat naast de financiële voordelen ook een aantal andere pluspunten. Zo is deze vorm van verlichting duurzamer, is er veel minder warmte ontwikkeling, gaan ze veel minder snel kapot dan bijvoorbeeld een gloeilamp en zijn ze ook nog eens beter voor je ogen! Dit is dus wat mij betreft een goede investering!

De voordelen van een LED lamp

Toen mijn vriend een paar jaar geleden naar mijn appartement verhuisde, heeft hij in de eerste week al mijn hallogeen lampen vervangen voor Led lampen. Hier was ik best verbaasd over. Destijds wist ik namelijk nog helemaal niets over de voordelen van het gebruik van Led verlichting. Het gebruik van een Led lamp in het dagelijks leven was nog niet erg bekend, en om eerlijk te zijn kende ik de Led lampen alleen van de kerstverlichting en vele handige kleine gadgets. Er ging een nieuwe wereld voor mij open toen mijn vriend de voordelen van een Led lamp ging benoemen. Een van deze voordelen is de besparing op de energiekosten. De Led lamp bespaart zo’n 90% meer energie tegenover een hallogeen of gloeilamp en 40% meer energie in vergelijking met een spaar- of TL lamp. Dat merk je na verloop van tijd wel op de jaarrekening! Door het besparen van energie denk je niet alleen aan je budget, maar ook aan het milieu. Een echte win-win situatie! Daarnaast gaat de Led lamp ook 50 keer langer mee dan een gloeilamp! Voor een hallogeen lamp is dit 17 keer langer en tegenover een spaarlamp gaat de Led verlichting 5 keer langer mee. Wist je trouwens ook dat een Led lamp 80% van de energie omzet in licht? Deze zal daardoor minder warm worden en daardoor is het een grote energysaver! Bij traditionele verlichting gaat veel energie verloren aan warmte. In feite ben je dus dief van je eigen portemonnee als je kiest voor bijvoorbeeld een gloei- of hallogeen lamp. Een ander voordeel: De Led lamp kan wel tegen een stootje! Nooit meer rammelen om te checken of het draadje gesprongen is! Ook is deze verlichting beter voor je ogen. Sommige traditionele lampen gaan ontelbare keren aan en uit binnen een seconden. Dit kun je misschien niet met het blote oog waarnemen, maar onbewust worden jouw ogen daar heel erg moe van. Een Led lamp geeft echter constant helder licht.

led3

Voor welke Led lamp kun je kiezen?

Na het horen van de verschillende voordelen was ik in ieder geval overtuigd. Zeker omdat het duurzame en energiebesparende lampen zijn. Wil jij na het lezen van de bovenstaande informatie ook overgaan op deze vorm van verlichting? Dan heb je verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de E27 lamp LED. Deze wordt als de reguliere lamp beschouwd en heeft een schroefdraad fitting van 27mm. Andere opties zijn o.a.: De E14 fitting (kleine lamp) en de GU lamp (voor spotjes). Tegenwoordig zijn er ook ‘slimme Led lampen’ beschikbaar. In deze moderne tijd is technologie alles en ook in de wereld van de huisverlichting staat men niet stil. Deze verlichting kun jij bedienen met je smartphone. Het licht aandoen of een lichtsfeer kleur aanpassen is nog nooit zo gemakkelijk geweest! Een Led lamp was vroeger vooral een investering om er op lange termijn een voordeel uit te halen. Tegenwoordig hebben deze lampen dezelfde prijsklasse als de traditionele verlichting. Voor de aanschafprijs hoef je het dus niet te laten! LED verlichting kopen kun je bijvoorbeeld al eenvoudig doen bij Karwei.

Na de overstap op Led ben ik in ieder geval overtuigd geraakt. De precieze besparing kan ik niet inzien, mede omdat we nog in de transitie fase zitten voor de slimme meter. Ik heb echter al twee jaar niks meer hoeven bijbetalen op de jaarafrekening en ik kreeg zelfs een leuk bedrag terug gestort. Ik ben er dus heilig van overtuigd dat de aanschaf van een Led lamp een positieve verandering is geweest.

Recent Posts