Creatieve manieren om Geld te Besparen in Mei


De maand mei is aangebroken! We hebben een turbulente tijd achter de rug op diverse fronten. Inclusief financieel gebied. Wellicht heb jij wat minder kunnen besparen als normaal en heb je wat meer geld in de boodschappen moeten steken. Hoe dan ook, dit is de maand waar de zon weer gaat schijnen.

En wist je dat je met het gebruik van de zon ook op een aantal dingen kunt besparen? Zoals de energiekosten bijvoorbeeld. Ik vertel je er meer over en geef een aantal handige tips waar je deze maand op kunt besparen.

Droog de was buiten

De maand mei staat bekend als een maand met zachte temperaturen. Ideaal weer om je was buiten te laten drogen i.p.v. de droger te gebruiken. Als je een slimme meter hebt zul je duidelijk een verschil op het maandoverzicht zien!

 

Neem de wasprogramma’s onder de loep

Veel mensen wassen vaak heet. Dit is in sommige gevallen helemaal niet nodig! Ik begrijp dat je ondergoed en beddengoed altijd op 60 graden wast, dat is ook aan te bevelen. Maar de rest kan best koud gewassen worden. Ook handdoeken kun je de ene keer koud wassen en de andere keer heet.

 

Besparen op moederdag

Je kunt jouw moeder of je kinderen een hele leuke moederdag bezorgen, zonder dat het veel hoeft te kosten. Ga creatief aan de slag voor een leuk moederdag cadeau. Via Pinterest kun je veel DIY cadeautjes vinden. Komen de kinderen op bezoek? Bak wafels en neem ze mee op een picknick. In deze tijden kun je beter in de buitenlucht zijn.

 

Koop fruit en groente op de markt

Dit is het piek seizoen voor veel groente en fruit. Dit betekent dat je ze goedkoop op de markt kunt vinden. Vooral aardbeien, asperge en bosbessen zijn nu erg goedkoop. Eet volgens het seizoen en doe er je voordeel mee!

 

Een fietstocht maken

Mei geeft ook de mogelijkheid om gratis dingen buiten te doen. Fietsen is een populaire activiteit om plekjes te ontdekken of van de natuur te genieten. Ook wandelen of skeeleren is een goedkope manier om sportief bezig te zijn. Neem proviand mee van huis en geniet van het zonnetje.

 

Bespaar water

In de zomermaanden is het verstandig om water te besparen. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu en de samenleving. Met miljarden mensen op deze aarde, is schoon water niet meer vanzelfsprekend. In Nederland merken we er nog weinig van, maar in andere landen is water schaars en ‘het nieuwe goud’ geworden. Dit kan in de toekomst ook in ons land gebeuren! Afgelopen zomers waren droog en werd de vraag naar water groot. Er werden waarschuwingen gegeven om water te besparen en niet (te veel) sproeien. Het werd ook even spannend voor de agrarische sector. Dit onderwerp ga ik binnenkort in een nieuwe blog aankaarten. Ik kan je de aflevering ‘The world water crisis’ van de Netflix serie ‘Explained‘ aanbevelen. Het duurt slecht 20 minuten, maar jouw visie op water zal voor altijd veranderen.

Volg Budgetella via Instagram!

Volg jij Budgetella al via Instagram? Ik plaats dagelijks Budget tips, persoonlijke ervaringen en (kringloop) koopjes! Ook post ik leuke outfits, DIY projecten, Mystery boxen en goedkope beauty musthaves. Kortom, alles wat te maken heeft met Budget en Lifestyle! Het lijkt me onwijs leuk om in contact te komen met mijn lezers! Zie ik je op Instagram? 

Recent Posts