5 Manieren om Geld te Besparen op Vlees


Het zijn dure tijden. Moest je vroeger al elk dubbeltje omdraaien? Maak er nu een 360 graden spin van. We kunnen gelukkig op veel dingen bezuinigen. De boodschappen zijn een van de onderdelen waar je aan kunt snijden. Zeker als het om vlees gaat.

Vlees is na huishoudelijke middelen, de duurste categorie in de boodschappen. Dat zou best goedkoper kunnen. Hoe bespaar je effectief op vlees? Ik deel vandaag een paar tips.

Koop vlees in bulk

Er zijn diverse websites en groothandels waar je bulk kunt kopen. Onlangs ontdekte ik Butlon. Deze online supermarkt verkoopt grote porties vlees voor een goedkope prijs. Thuis kun je het vlees in kleine porties verdelen en invriezen. Je bent écht voordeliger uit!

Ga de grens over

Ik woon dicht bij de grens met Duitsland en ik heb gemerkt dat het vlees bij de oosterburen goedkoper is dan hier. Het is misschien niet gigantisch veel goedkoper, maar je krijgt ook kwaliteit voor je geld. Dat kan ik van het meeste Nederlandse supermarktvlees niet zeggen. Breng een bezoekje aan de lokale Aldi of Lidl, mocht je niet te ver wonen. Kaufland is ook een goedkope supermarkt.

Kies voor goedkoper vlees

Kip en rund zijn niet de meest goedkope vleessoorten, maar wel het meest toegankelijk. Zit je deze week een beetje krap bij kas? Kies dan voor een speklapje, schnitzels of een frikandel. Ook slavinken en hamburgers zijn vaak iets goedkoper. Qua boterhamvlees kies ik altijd voor Chorizo. Dit is goedkoop en lang houdbaar.

Ga voor de afprijsbak

Jumbo, Lidl en AH prijzen hun versproducten af als de t.h.t. datum er aan zit te komen. Bij Lidl betaal je dan €0,50 per vleesproduct, bij Jumbo kan dit variëren van €0,50-€2,50. Albert Heijn werkt met 35% stickers.

Aldi

Eet vaker vegetarisch

Veel mensen hebben de gewoonte om elke dag vlees bij de maaltijd te eten. Om geld én het milieu te besparen kun je beter van deze gewoonte afstappen. Momenteel eet ik nog maar 3x per week vlees en dat is meer dan voldoende. Mis je dan niet iets bij de maaltijd? Nee. Vlees kun je vervangen door andere ingrediënten. Groenten, bonen of een extra koolhydraat. Dit zijn goedkopere ingrediënten. Zo maakte ik vorige week Indiase schotel met o.a. linzen, zoete aardappel en naanbrood. Heerlijk!

Volg Budgetella op Instagram

Ik post dagelijks nieuwe budget updates, koopjes, gratis acties, DIY projecten en meer via mijn persoonlijke account ShopWithRox! Ook neem ik je mee winkelen en laat ik leuke en betaalbare mode en beauty producten zien. Ik kom graag met mijn lezers in contact. Je kunt mij op Instagram volgen via deze link of zoek op @shopwithrox. Zie ik je daar? 🙂

Recent Posts