De Geld gewoontes van mensen die echt gelukkig zijn!


Het zit in mijn natuur om op te gaan in een menigte. Het liefst houd ik mij een beetje op de achtergrond en maak ik analyses van mensen. Ik durf rustig te zeggen dat ik een degelijke portie mensenkennis bezit. Al doen ze zich nog zo anders voor, soms kun je er gewoon doorheen prikken.

Zo zie ik ook wel een mensen die iets speciaals hebben. Ze zijn uniek, anders dan alle andere in de menigte. Hun geluk en blijdschap stijgt boven iedereen uit en ze hebben lak aan dingen waar anderen zich enorm druk om kunnen maken. Deze mensen hebben ook andere geld gewoontes. Dit betekent niet persé dat ze onwijs rijk zijn. Het is maar net hoe ze hun geld spenderen. Ze besteden hun verdiende centen aan dingen die hen gelukkig maken. Dit zijn een paar voorbeelden.

Ze spenderen geld aan ervaringen

Mensen die hun gespaarde geld voornamelijk spenderen aan ervaringen, zijn over het algemeen gelukkiger dan mensen die materiële zaken aanschaffen. Ervaringen zijn vakanties, uitjes of cursussen. Een etentje of een avondje gezelligheid met vrienden. Ga maar eens na hoe jij je zelf voelt als je een dagje uit bent geweest. Je denkt bij jezelf; Dit moeten we vaker doen! En de herinneringen worden met het jaar mooier. Bij materiële aankopen geld het tegenovergestelde: We raken gewend om steeds meer spullen te hebben en wat ons ooit gelukkig maakte, zal na verloop van tijd geen waarde meer hebben en uiteindelijk gaat het weg. Ik merk dat ik dit gevoel vooral bij kleding heb. Ik hou er van om te shoppen, maar na verloop van tijd vind ik er niks meer aan en geef ik het aan een goed doel. Eigenlijk doodzonde. Hier kan dus op bespaard worden!

 

Ze spenderen hun geld om zichzelf tijd te besparen

Het is makkelijker om meer geld te maken, dan meer tijd te maken. Dus als geld gebruikt kan worden om onszelf meer tijd te besparen, is dat een goede investering. Als je geld over hebt in de maand en eigenlijk niet zo veel tijd, ga dan eens na aan welk klusje of tijdrovend aspect je een hekel hebt en besteed het uit. Zo kun je 2x per jaar de tuinman laten komen om de tuin aan kant te maken. Of je huurt iemand in om de was te doen/ brengt je was naar een wasserij. Heb je een hekel aan naar je werk reizen? Stel je baas eens voor om een paar dagen per week vanuit huis te werken. Dit spaart het bedrijf reiskosten! Zo heb ik een tijd geleden een stofzuig-dweilrobot aangeschaft. Het bespaard me wekelijks zoveel tijd en de vloeren zijn altijd schoon! En zeker met katten in huis, is het een hele verademing!

 

Ze spenderen hun geld filantropisch

Wist je dat je onwijs gelukkig wordt door anderen te helpen? Je creëert een sterke band met iemand als je degene helpt. En dat is precies wat wij, sociale mensen, nodig hebben! Zo kun je een vriendin trakteren op een high tea of je koopt elke week een paar producten voor de voedselbank. Het hoeft niet eens een groot gebaar te zijn. Je zult vast en zeker herkennen dat iemand blij maken met een cadeautje, leuker is dan zelf iets ontvangen. Daarnaast geeft het (weg)geven van iets een gevoel van rijkdom. We hebben de mogelijkheid om geld onbaatzuchtig,- en dus niet aan onszelf, te spenderen. Dat helpt het gelukkige gevoel van overvloed te creëren.

Ook leuk om te lezen: Goedkope winkels in Nederland die je nog niet kende! 

BUDGET EN BESPAREN LIFESTYLE

Om het contact met mijn lezers te verbeteren heb ik een tijd geleden een Facebook groep opgericht: Budget en Besparen Lifestyle. En met succes! Want binnen een korte periode hebben zich duizenden leden aangemeld! Binnen deze groep kun jij jouw eigen budget en bespaartips plaatsen zodat iedereen er wat van kan opsteken. We delen onze kennis om maandelijks meer geld over te houden en zorgen voor een gezellige praatgroep. Dit kun je er verwachten:

  • (seizoensgebonden) budget en bespaartips
  • Heerlijke low budget recepten
  • Koopjes en aanbiedingen
  • Dagelijks een nuttig Budgetella artikel uit het archief
  • Goedkope dagjes uit
  • … En eigenlijk zoveel meer!

Vond je deze collectie leuk en wil je meer nieuwtjes over Action lezen en delen? Meld je dan aan voor onze Budget en Besparen Lifestyle Facebook groep via de link! Zie ik je daar? (:

Recent Posts