Blogbizz: Geld verdienen via LinkPizza


Vandaag kaart ik een onderwerp aan waarmee ik achter de schermen bij Budgetella vaak mee te maken krijg; het genereren van inkomsten. Misschien ben je er wel mee bekend dat veel bloggers geld verdienen met adverteren. Dit kan o.a. in de vorm van een advertorial, een banner, of misschien wel via affiliate links zijn. Over dit laatste wil ik graag wat meer vertellen!

Wat is een affiliate link?

Ben jij een blogger of online influencer? Dan is dit misschien wel iets voor jou! Door het plaatsen van affiliate links naar webshops kun jij als blogger geld verdienen. LinkPizza is een organisatie die links omzet in affiliate links. Als iemand een product via een affiliate link koopt, dan krijg jij als online influencer commissie en LinkPizza krijgt daar een percentage van. Handig toch?

Hoe ga je aan de slag?

Ten eerste ga jij je inschrijven. Dit kan via de Linkpizza websiteVervolgens is het erg makkelijk om aan de slag te gaan. Je kunt uit de onderstaande drie opties kiezen:

  • JavaScript – Bruikbaar op elk blog.
  • WordPress Plugin – Speciaal voor WordPress blogs, biedt extra functionaliteit.
  • Redirect – Voor geavanceerde gebruikers en apps

Ik maak zelf gebruik van de LinkPizza manager plugin (Optie #2: De WordPress plugin) en dit werkt super makkelijk. Zo kun je de linktekst tijdens het schrijven van je artikel binnen no-time linken. Je installeert de plugin via Plugins -> Nieuwe plugin -> LinkPizza manager plugin. Let op! Je hebt wel een API token nodig om gebruik te kunnen maken van deze plugin. Deze API token kun je via de LinkPizza website krijgen.

Netwerken

LinkPizza heeft een groot netwerk van affiliate netwerken, adverteerders en publishers. Voorbeelden van het affiliate netwerk zijn Daisycon, Zanox, Tradedoubler, Bol.com en Amazon.com. Ook werken ze samen met adverteerders zoals Zalando, Asos, Costes, Forever21, De Bijenkorf en Urban outfitters. Populaire websites maken al gebruik van LinkPizza om passieve inkomsten te genereren.

Ben jij als blogger enthousiast geraakt? Dan heb je nu alle informatie gekregen om je gemakkelijk aan te melden 

Recent Posts