Gezond eten met een klein budget? Zo doe je dat!


gezond eten

Gezond eten met een klein budget kan soms wel eens moeilijk zijn. Vaak zijn de gezondere producten duurder waardoor je sneller geneigd bent om over te stappen naar ongezonde levensmiddelen. Het is echter wel mogelijk om gezond eten te bereiden met een klein budget.

Yes, ook met een klein budget kun je gevarieerd en goedkoop eten. Ik deel in dit artikel tips hoe je dit het beste kunt doen.

De markt

Is er een markt in jouw dorp of stad? Dan is het verstandig om er een bezoekje aan te brengen. De prijzen voor de verse producten liggen vaak lager dan de prijzen in de supermarkten en op het einde van de dag krijg je vaak korting omdat de standhouders dan hun waren kwijt willen.

Leg een voorraad aan in de vriezer

Als een product in de aanbieding is, kun je een voorraad inslaan en deze in de vriezer bewaren. Op deze manier kun je ook vlees en groente in porties verpakken en deze invriezen. Dit zal je op den duur een hoop geld besparen!

Bewaar producten op de juiste manier

Denk je dat alles langer vers blijft in de koelkast? Dan heb je het mis! Er zijn namelijk producten die je beter op kamertemperatuur kunt bewaren. Dit zijn oa tomaten, uien, eieren, aardappelen en knoflook. Het zou zonde zijn als je bepaalde producten zou moeten weggooien.

Neem overal een waterflesje mee

Het meenemen van een waterflesje is een gezonde budget tip. Deze kun je op veel plekken vullen en het kost bijna niks.

gezond eten2

Zelf groente, vlees en fruit snijden

In de supermarkten vind je vaak voorgesneden groentje, fruit of vlees. Dit is erg makkelijk, maar het prijskaartje is ook een stuk duurder. Het is daarom goedkoper om een grotere verpakking van het gewenste product te kopen om het vervolgens zelf te snijden. Heb je wat over? Dan kun je dit natuurlijk in de vriezer bewaren!

Gebruik hetzelfde product voor verschillende gerechten + maak een weekplan

Worteltjes kun je rauw eten als tussendoortje en s’avonds kun je ze gebruiken om een wortelstamppot te maken. Dit kun je met verschillende producten doen. Het is dus verstandig om een maaltijden weekplan te maken. Je gaat op die manier georganiseerd te werk met het inkopen van voedsel waardoor je een hoop geld bespaard.

Eet op sommige dagen vegetarisch

Vlees is vaak het duurste product binnen een gerecht. Om geld te besparen kun je een paar keer per week een vegetarische maaltijd maken en je proteïnen uit bijvoorbeeld bonen of eieren halen. Dit kan je al een tientje per week schelen!

 

Wil je nog meer weten over besparen op gezond eten? Lees dan even deze 30 Supertips om te besparen op boodschappen. Ik durf te wedden dat je er iets aan hebt!

Recent Posts