Gezonde maaltijden voor €1,50 p.p.

Het leven kan soms best duur zijn, daarom is besparen een logische optie. Maar waar bespaar je dan het eerst op? Veel mensen komen dan meteen uit bij de boodschappen. Het is namelijk makkelijker om te besparen op boodschappen, dan op benzine, verzekeringen of energiekosten. Je kunt namelijk al meteen wat geld opzij zetten als je het goed aanpakt.

Maar hoe kun je besparen én gezond eten? Men denkt vaak dat dit moeilijk is en grijpen snel naar ongezonde alternatieven. Dit hoeft niet het geval te zijn. Daarom deel ik vandaag 3 van mijn favoriete én gezonde maaltijden voor minder dan €1,50 p.p. Alle boodschappen in deze blog worden via Albert Heijn berekend. Je dient wel groente bouillon, uien en standaard specerijen in je voorraadkast te hebben. Dit is geen gesponsorde blog.

Groente lasagne

Groente lasagne is goedkoop én makkelijk te maken. Dit recept is voor 6 personen en kost €1,40 per portie.

  • Lasagne verspakket: €4,99
  • Besciamella sausmix €0,82
  • Halfvolle melk: €0,97
  • Geraspte kaas: €1,67

Neem een grote (6 porties) ovenschaal. Heb je deze niet? Bij de kringloop of de Action kun je ze vaak goedkoop vinden. De bereidingswijze staat op de verpakking van het verspakket uitgelegd. Ik vind dit verspakket ontzettend fijn omdat er zoveel groente in zit! Het toevoegen van vlees is optioneel. Persoonlijk vind ik het met deze rijkgevulde lasagne niet nodig, maar ieder heeft zijn voorkeur. De prijs p.p. zal dan iets omhoog gaan, maar nogmaals: vlees is niet nodig om dit lekkere gerecht te serveren.

Rode bieten Risotto

Dit recept is voor 4 personen en kost €1,49 per portie

  • AH Risottorijst: €1,59
  • Gekookte rode bieten 500 gram: €1,09
  • Gewassen veldsla: €1,-
  • AH mozzarella €0,79
  • AH Walnoten €1,49 50 gr
  • Groente boullion blokje: Uit de voorraadkast

Neem een braadketel of wokpan op de risotto te bereiden. 2 senseokopjes risottorijst = 4 porties. Fruit dit in de pan met wat olie en voeg na een paar minuten een verkruimeld boullionblokje en 1 liter water toe. Blijf water toevoegen tot de risotto gaar is. Daarna kun je hem voorzichtig laten indrogen. Ondertussen rasp je 250 gram bieten in een kom. Deze roer je in de laatste minuten samen met kleine stukjes mozarella door de risotto. Neem diepe borden en beleg de bodem met de veldsla. Verdeel de rode bieten risotto over de borden op de veldsla. Garneer met stukjes walnoot.

Tip: De overgebleven 250 gram bieten kun je in de vriezer leggen. Een volgende keer zal jouw recept p.p. nog goedkoper zijn.

Spinazie pastinaak stampot met varkensbraadworst

Dit recept is voor 4 personen en kost €1,50 per portie

  • Varkensbraadworst: €2,59
  • AH Stampot aardappelen €1,29
  • AH baby spinazie: €1,29
  • Biologische pastinaak pot: €0,85
  • Uitje: uit de voorraadkast
  • Peper, zout, nootmuskaat: Uit de voorraadkast

Braad de varkensbraadworst rondom goud/bruin in een braadpan. Voeg vervolgens een senseokopje water toe en laat het 15 minuten sudderen. Kook de stamppot aardappelen gaar. Ondertussen snijd je de verse spinazie in reepjes en bak je een gesnipperd uitje. In een steelpan warm je de pastinaak op. Als zowel de aardappelen als de pastinaak gaar zijn, kun je deze met een beetje kookvocht tot een stamppot slaan. Voeg peper, zout en nootmuskaat naar wens toe. Tot slot voeg je de verse rauwe spinazie én de gebakken uitjes toe aan de stamppot. Even doorroeren en serveren met de braadworst en eventueel jus.

 

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *