GOALS! Maak van je ananas een hippe kamerplant!


Een kamerplant van een ananas maken is echt een win-win situatie. Het is super eenvoudig. Als de plant succesvol groeit heb je een prachtige tropische kamerplant, en over een paar jaar heerlijk fruit. Het vergt wat geduld, maar dan heb je ook iets. En kamerplanten en ananassen zijn erg hip tegenwoordig. Een combinatie van beiden klinkt als een match made in heaven, toch?

Wat heb je nodig?

  • Een verse ananas van de (super)markt
  • 4 tandenstokers
  • een longdrink glas
  • een pot
  • potgrond

Zo ga je te werk

Stap 1: Draai de bovenkant van je ananas. Pak de bladeren bij de kroon en geef het een stevige twist. Het topdeel ga je gebruiken als plantje. Aangezien de rest van het fruit overblijft kun je dit lekker zelf oppeuzelen.

Stap 2: Scheur de blaadjes van het onderste deel van de stengel. Als er nog fruit aan de bodem zit, kun je dit ook even wegsnijden.

Stap 3: Prik de tandenstokers horizontaal net onder de bladeren in de stengel. Plaats er een op 12, 3, 6 en 9 uur zodat je de steel op de rand van het met water gevulde longdrink glas kunt bevestigen. Zorg ervoor dat de onderkant van de steel het water raakt.

Stap 4: Wacht. En terwijl je wacht, vergeet niet om het water om de paar dagen te verversen. Oh, en om ook wat meer ananas te eten!

Stap 5: Momenteel zijn de wortels al flink gegroeid. Als ze ongeveer 3 cm lang zijn kun je de ananas top in een pot planten. Bedek de wortels goed met aarde en zorg dat de plant stabiel is. Klaar is Kees! Je hebt nu een hippe ananas kamerplant waar een vrucht onder groeit. De vrucht zal boven de grond groeien. Deze kun je echter wel pas over een paar jaar oogsten (als je gelukt hebt)

Ook leuk: Zo maak je binnen 1 minuut een sinaasappel geurkaars! 

Bron: Tumblr,

Recent Posts