Goedkoop uiteten doe je met deze slimme tips!


goedkoop uiteten

Uiteten gaan is een luxe die er voor veel mensen vaak niet mogelijk is. Toch hoeft het niet enorm duur te zijn! Deze handige en slimme tips helpen je bij het besparen op jouw etentje. Goedkoop uiteten is namelijke makkelijker dan je denkt.

Ga niet zomaar naar de stad en kies random een restaurant uit. Het is slimmer om thuis, van te voren, rustig de menu kaarten van de restaurants te bekijken. Zo zijn de prijzen op de kaart geen verrassing meer en weet je van te voren al wat je ongeveer kwijt bent. Reserveer van te voren een tafel of zoek verschillende opties in de buurt. Het zou zonde van je zoekwerk zijn als het restaurant dat je gekozen hebt vol zit en je uiteindelijk toch bij een dure optie uitkomt.

image-2017-01-27

Voorgerecht én hoofdgerecht én nagerecht

In een restaurant ben je snel geneigd om té veel te bestellen, wat je uiteindelijk niet opeet. Dit is niet alleen slecht voor jouw portemonnee maar ook voor het milieu! Zorg daarom dat je van te voren alleen een hoofdgerecht besteld. Wanneer je nog niet vol genoeg zit na het hoofdgerecht kun je er altijd nog voor kiezen nog een sidedish of een dessert te bestellen.

Twee voorgerechten

Soms is het goedkoper én lekkerdere om twee voorgerechten te nemen in plaats van één hoofdgerecht. Het is ongeveer dezelfde hoeveelheid maar kan flink schelen in de prijs. Ook lekker om twee gerechten te eten! Wanneer je geen grote eter bent kun je misschien zelfs een voorgerecht als hoofdgerecht bestellen. Dat scheelt natuurlijk helemaal veel 😉

Let op extra kosten

Uiteten hoeft niet duur te zijn, maar vaak wordt het dat wel door de extra kosten. Een glas champagne, een paar chocolaatjes bij de koffie of een fles wijn die veel duurder is dan diegene die jullie wilde bestellen. Een restaurant probeert altijd zoveel mogelijk omzet te draaien. Trap dus niet in die trucjes en blijf gewoon bij het plan!

Kleine prijsjes maar grote rekening

Ga je tapas eten of andere kleinere gerechten? Kijk uit! Je denkt waarschijnlijk, wat is het allemaal goedkoop, maar uiteindelijk kan het een stuk duurder uitvallen dan gepland. Ook hier geldt weer: bestel eerste een paar kleine gerechtjes, je kunt achteraf altijd nog bijbestellen.

image-2017-01-27 (1)

Goedkoop uiteten via kortingwebsites

Kortingwebsites als Groupon helpen natuurlijk mee in dit proces! Maar kijk eens verder dan Groupon en ga opzoek naar andere websites die ook kortingen bieden bij restaurants. Let wel op! Soms zijn er specificaties aan de korting! Dan ben je bijvoorbeeld verplicht een fles wijn te nemen of een rekening hebben van een bepaalde hoeveelheid. Dit kan alsnog de kosten omhoog helpen en dat zou toch jammer zijn ;).

Tip vragen

Vraag rond bij familie en vrienden! Op internet zie je soms door de bomen het bos niet meer, maar vaak weten je familie en vrienden in één minuut een restaurant op te noemen. Weet je gelijk of die lage prijs ook betekend lage kwaliteit of dat je er prima kunt eten!

Hopelijk heb je iets aan de bovenstaande tips gehad. Goedkoop uiteten is een topsport, maar wel erg leuk en lekker. Smakelijk eten!

Door Letizia

Recent Posts