Goedkoop verbouwen met gebruikte bouwmaterialen


Staat de bouw of verbouwing van een huis op de planning? Dan is je eerste gedachte waarschijnlijk het kostenplaatje. Een ingrijpende verbouwing kan een aanslag op je spaargeld zijn. Je moet rekening houden met diverse uitgaven en som krijg je ook te maken met onvoorziene kosten.

Verbouwen kan dus prijzig zijn, maar er zijn ook genoeg mogelijkheden om te besparen op het project. Je kunt namelijk veel zelf doen als je handig bent en gebruik maken van gebruikte bouwmaterialen. Over dit laatste ga ik vandaag wat vertellen.

Gebruikte bouwmaterialen

Wist je dat je onwijs veel bouwmaterialen een tweede leven kunt geven? Materialen en producten die niet beschadigd zijn en prima een nieuwe ronde mee kunnen? Aan welke materialen moet je dan zoal denken? IJzerwaren, hout, panelen, ramen, deuren, trappen, elektra etc. Ook bakstenen en tegels kun je tweedehands kopen. De mogelijkheden zijn divers. Qua inrichting kun je ook het een en ander tweedehands kopen. Zo kun je een tweedehands keuken laten plaatsen, gebruik maken van tweedehands radiatoren of gebruikte wastafels e.d. Gebruikte bouwmaterialen zijn over het algemeen goedkoper dan nieuwe producten. Tenzij het om antiek en zeldzame materialen gaat. Dit kan soms net zo duur, of misschien wel duurder zijn.

Mundimat Dakmaterialen

Gebruikte dakpannen

Ben je van plan om een dankrenovatie uit te voeren? Dan kun je kiezen voor gebruikte dakpannen. Een dakpan gaat wel een halve eeuw mee en het geeft je dak een authentieke uitstraling. Ook als men zonnepanelen gaat plaatsen, moet je altijd een paar reserve dakpannen op voorraad hebben. Men kiest van vaak voor tweedehands dakpannen omdat ze mooi inblenden met de dakpannen die al op het dak liggen.

gebruikte bouwmaterialen

Goed voor het milieu

Kies tweedehands! Naast het gunstige prijskaartje is de keuze voor gebruikte bouwmaterialen ook goed voor het milieu. Er zal onder andere bespaard worden op grondstoffen en logistiek. Door te kiezen voor een circulaire verbouwing draag jij je steentje bij aan een betere leefomgeving.

Recent Posts