3 Toptips voor een goedkope najaarsstedentrip


photo-1519429753079-3b0f0a95dea8

Wil je er dit najaar nog even lekker tussenuit maar is je vakantiebudget na de zomer geslonken? Speciaal voor jou zetten wij met Skyscanner de goedkoopste hoofdsteden in Europa voor je op een rij.

Het is geen geheim meer dat Oost-Europa goedkoop is, maar wat zijn nou de plekken waar je naartoe moet als je echt low-budget wilt gaan?

Belgrado, Servië

belgrade

Als je de Balkan-ziel ten volle wilt begrijpen, is het de moeite waard om een stad te bezoeken waarvan de geschiedenis één van de langste in Europa is. Belgrado, in Servië! Je vliegt er vanaf Eindhoven voor vier tientjes naartoe en ook voor de kosten van een hotelkamer hoef je het niet te laten. Low-cost reizigers zullen blij worden van de dagelijkse free walking tours die starten vanaf het Plein van De Republiek, waarbij je met een lokale gids de oude stad bezoekt en haar grootste monumenten: het park Kalemegdan en het fort, het uitzicht op de Donau en Sava en de straat Skadarlija, ademend met kunst. Op zoek naar lekker eten met een lokale sfeer? Onze tip: de Kalenić-markt! De beste reistijd is van mei t/m oktober.

 

Vlucht €57*
Hotel €41*
Attracties/ bezienswaardigheden €2,75*
Eten en drinken €13,50*
Openbaar vervoer €0,68*

Bulgarije, Sofia

sofia

Ooit aan Sofia gedacht voor een stedentrip? De relaxte hoofdstad van Bulgarije staat in de schaduw van het veel populairdere Praag en Boedapest, maar is minstens zo leuk voor een weekendje weg. Het is geen grote metropolis, maar een moderne, jonge stad met talloze musea, galeries, restaurants, clubs en de meest schitterende kerken die je ooit gezien hebt. Low-budget airlines maken het daarnaast mogelijk dat je voor twee tientjes (!) vanaf Eindhoven op en neer vliegt naar de Bulgaarse hoofdstad. Het leuke aan Sofia is dat je met één ticket de hele dag gebruik kunt maken van het openbaar vervoer, wat je ongeveer €1,95* kost. En dan verblijf je ook nog eens voor een prikkie in het stadscentrum!

Vlucht €76*
Hotel €55*
Attracties/ bezienswaardigheden €2,50*
Eten en drinken €13,75*
Openbaar vervoer €0,77*

Roemenië, Boekarest 

bucharest

De hoofdstad van Roemenië verrast met z’n art nouveau-gebouwen, hippe wijken als Lipscani en groene parken als Parcul Herastrau. Boekarest ligt in het zuidoosten van het land aan de rivier de Dâmbovita in de Beneden-Donauvlakte. Je vliegt er rechtstreeks in 2 uur en 45 minuten naartoe. Wandel door de stad (of neem het openbaar vervoer, erg goedkoop in Boekarest!) en bekijk het Parlementspaleis, bewonder de Stavropoleoskerk en de architectuur van de binnenstad en woon in de een concert bij in het Roemeens Atheneum.

Vlucht €156*
Hotel €33*
Attracties/ bezienswaardigheden €4,35*
Eten en drinken €17,40*
Openbaar vervoer €0,32*

*Kosten zijn gebaseerd op een retourvlucht met vertrek in oktober, de gemiddelde kosten per nacht voor een tweepersoonskamer in een driesterrenhotel, de entreeprijs voor bezienswaardigheden, de gemiddelde kosten per maaltijd en een kaartje voor een enkele reis. Genoemde prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.

Recent Posts