Goedkope tips voor een luxe slaapkamer

De slaapkamer is voor mij de belangrijkste kamer in huis. Ik besteed hier mijn meeste vrije tijd omdat ik er heerlijk tot rust kan komen. Even lekker tv kijken of een boek lezen in bed. Deze activiteiten geven mij een geluksgevoel!

Mijn slaapkamer ziet er altijd tip-top uit. Ik besteed onwijs veel aandacht aan het interieur en de aankleding. Een mooie, luxe en nette omgeving is goed voor de geest. Zeker als je hier ook nog eens de nacht doorbrengt. Maar dat luxe, dat hoeft niet eens zoveel te kosten! Lees mee met deze tips.

De luxe uitstraling

De luxe uitstraling creëer je voornamelijk door jouw slaapkamer opgeruimd en minimalistisch te houden. Daarom kan ik je adviseren om te beginnen met opruimen. Geef daarbij prullaria en overbodige spulletjes weg aan de kringloop. Voor een luxe uitstraling gaan we namelijk voor de hotelkamer look. In een goed hotel is het altijd netjes, basic, schoon en 0% troep aanwezig. Minimaliseren noemen we dat, en iedereen kan het leren! Maak het bed elke dag netjes op. Dan heb je al het halve werk gedaan.

Gebruik de juiste inrichting

Stel, je hebt opgeruimd en in jouw slaapkamer staat een bed, een kledingkast, een nachtkastje en eventueel een dressoir of spiegel. Dat is eigenlijk alles wat je nodig hebt in je slaapkamer. Nu is het de kunst om het leuk en luxe aan te kleden. Kies voor een groene kamerplant als eye catcher. Plaats hem op je dressoir of kastje. Sommige planten zuiveren de lucht en dat komt de slaapkwaliteit ten goede. Ook deze items geven jouw slaapkamer een luxe uitstraling:

  • Een mooie (gebreide) plaid of deken
  • Een sieradenkist
  • Een tapijt (Budget tip: Kringloop of Achtion)
  • Gordijnen
  • Een mooie authentieke lamp (Kringloop)
  • Investeer in een degelijk dekbedovertrek

Over dit laatste puntje wil ik nog wat advies kwijt. Ik heb persoonlijk alleen maar slechte ervaringen met goedkope dekbedovertrekken. Daarom kan ik je aanbevelen om wat meer in een degelijk exemplaar te investeren. De goedkope kon ik al na enkele maanden weggooien, terwijl een dekbed van €50,- of meer van een gerenommeerd merk al jaren meegaat. Ook de duurdere dekbeddensets komen in de sale. Hou dit in de gaten en pak je voordeel.

Lees ook: Een Designer interieur voor weinig geld? Zo doe je het!

Ik hoop dat ik jullie met deze tips heb kunnen helpen. Meld je aan bij Budget en Besparen Lifestyle (onze Facebook groep) voor meer bespaarnieuws- en tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *