Zo kun je goedkoper reizen binnen Nederland!


image-2017-07-26

Niet alleen reizen naar het buitenland is duur, maar ook reizen binnen Nederland kan super duur zijn. Naast dat we veel betalen, stelt de NS ons ook nog een elke dag weer teleur. Gelukkig zijn er genoeg tips die jou kunnen helpen een stuk goedkoper te reizen!

Er zijn verschillende mogelijkheden om goedkoper te reizen binnen Nederland. De truc zit hem vooral in het vergelijken van deze mogelijkheden!

Zo kun je goedkoper reizen binnen Nederland!

Dagpas 

Er zijn verschillende winkels zoals Hema, Kruidvat en Blokker die dagpassen waar je voor minder dan €20,-  de gehele dag kunt reizen met de NS. De kaarten verschillen per winkel en per actie. Vaak kun je de kaarten alleen gebruiken in het weekend of buiten de spits. Hou deze winkels dus in de gaten voor een goede actie. Je kunt de kaarten namelijk wel bewaren!

Dal Vrij Abonnement NS

Bij dit abonnement betaal je €99,- per maand en reis je gratis in het weekend en buiten spitsuren. Daarnaast kunnen er nog 3 mensen met je meereizen op 40% korting. Dit kunnen je medereizigers aan en uit zetten per rit. €99,- per maand lijkt misschien veel, maar als je gaat uitrekenen hoeveel je per maand bent aan ov kosten, kan het je veel schelen! Let op: het is dus wel alleen voor reizen met de NS.

Groepstickets

Wanneer je met een grote groep reist, kun je een groepsticket kopen via de NS. Zo betaal je maar €7,- per persoon als je met 10 personen reist! Dit kan veel schelen als je bijvoorbeeld een dagje uit gaat met je hele familie.

Flixbus

Dit bedrijf is niet alleen actief binnen Nederland, maar je kunt ook naar het buitenland reizen. Ze bieden bus reizen aan tegen een klein prijsje. Er zijn veel plekken waar je op kunt stappen en uit kunt stappen. Vaak bieden ze zelfs verschillende tijden op een dag aan. De tickets komen waarschijnlijk niet boven de €20,- uit. Perfect dus!

Toogethr

Toogethr is dé app voor meerijden. Je kunt hier jezelf aanbieden als chauffeur of je kunt een chauffeur zoeken die naar jouw locatie gaat. Dit wordt vaak gebruikt voor de reizen naar grote festivals of sportevenementen. Op deze manier deel je de benzine- en parkeerkosten én heb je wat extra gezelligheid in je auto!

Er zijn dus genoeg opties om jezelf te verplaatsen binnen Nederland, zonder de volle hoofdprijs van de NS te betalen. Die vertraging is toch een stuk minder vervelend als je de helft betaalt van wat je normaal moest betalen!

Recent Posts