Met dit trucje maak je helemaal gratis een bloempot!


bloempot

Hey allemaal! Afgelopen week heb ik mijn woonkamer onder handen genomen. Out with the old and in with the new was zeker van toepassing en ook een grote schoonmaakbeurt heeft wonderen verricht. Ik wilde graag ontspullen. Naar mijn mening had ik te veel objecten in mijn woonkamer staan en stond het er ook een beetje verwaarloosd bij.

Minimalisme en een strakke inrichting. Dat was mijn doel! Daarnaast moest ik ook een oplossing vinden voor de botanische wildernis in mijn ontvangstruimte. Ik had namelijk meer planten dan potten aangeschaft. Grote planten die vragen om grote potten. Zo’n grote pot is best duur. Voor een exemplaar betaal je al snel €30,00, laat staan dat je er een stuk of 5 nodig hebt! De kringloop had ook alleen maar kleine potjes in de aanbieding. Dit betekende dus dat ik zelf aan de slag moest gaan.

Een gratis bloempot maken

Ik liet mijn creativiteit de vrije loop gaan, deed wat research op Pinterest en ging ik inventariseren. Ik zou bijvoorbeeld voor bloempotzakken kunnen kiezen. Kwantum heeft vaak leuke, maar ook deze kosten rond de €7,00 per stuk. Dat moet goedkoper kunnen, want in feiten is het slechts papier. Toen kreeg ik het gouden idee! Ik bestel al een paar weken boodschappen via Stock on. Deze boodschappen leveren ze altijd in papieren zakken af. Ik ging in mijn papierbak zoeken en vond warempel nog 6 exemplaren!

photo-1456587349840-30f5d8581fc8

Aan de slag

De bovenstaande afbeelding is een voorbeeld van zo’n papieren zak. Je kunt er misschien nog een hebben met een dergelijk leuk printje, maar je kunt ook voor basic gaan, zoals de papieren zakken van Stock on. Dit vind ik persoonlijk net iets beter bij mijn interieur passen omdat je dan nog diverse kanten op kunt gaan qua styling. Je neemt een zak en vouwt deze naar de buitenkant om. Rol net zo lang door totdat je de gewenste hoogte van je binnenpot hebt bereikt. Het hoeft niet netjes gerold te worden. Kreukels en deuken maken het hip! Plaats een onderbord en de binnenpot in de zak. Jouw gratis bloempot is nu klaar! Je kunt de bloempotzak ook versieren met bijvoorbeeld een lintje, vilten figuurtjes of een strik.

papierzak

VOLG BUDGETELLA VIA INSTAGRAM

Volg jij Budgetella al via Instagram? Ik plaats dagelijks Budget tips, persoonlijke ervaringen en (kringloop) koopjes! Ook post ik leuke outfits, DIY projecten en goedkope beauty musthaves. Kortom, alles wat te maken heeft met Budget en Lifestyle! Het lijkt me onwijs leuk om in contact te komen met mijn lezers! Zie ik je op Instagram? 

Recent Posts