Gaan we binnenkort allemaal ons haar wassen met suiker?!


suiker

Een lifehack van de echte pro’s in de kapperswereld! Het is namelijk gebleken dat suiker een heus budget wondermiddeltje is voor je hoofdhuid.

Wat je moet doen? Je voegt gewoon een eetlepel suiker toe aan je shampoo. Masseer de shampoo met suiker goed in en masseer daarbij met je vingertoppen goed de hoofdhuid. De suiker werkt dan als een scrub. Net zoals je je gezicht regelmatig een scrubbehandeling geeft, heeft ook je hoofdhuid dit nodig.

De voordelen van wassen met suiker

Verwijderen van dode huidcellen en vuil

Als je bij het haar wassen je hoofdhuid niet goed reinigt stapelen dode huidcellen en vuil zich op. Denk onder meer aan restjes van haarlak, eventuele droogshampoo en luchtvervuiling. De werking van de talgklieren en de haarwortels wordt hierdoor verstoord. Hierdoor garandeer je het optimaal functioneren van de talgklieren en haarwortels. Je stimuleert daarbij ook de bloedcirculatie van de hoofdhuid, waardoor de groei van de haren wordt bevorderd.

Haarverzorgingsproducten werken beter in

Conditioners en haarmaskers werken niet alleen in op je haren, maar ook op je hoofdhuid. Na het verwijderen van vuil en dode huidcellen met behulp van suiker, kunnen deze producten beter inwerken en geven ze dus een beter resultaat.

Suiker is gemakkelijk uit te wassen

Suiker kan dan wel plakkerig worden, maar het is wel goed oplosbaar in water. Het blijft dus niet in je haren plakken. Je spoelt het er met water gemakkelijk uit.

suiker haar 2

Houd de volgende dingen in je achterhoofd

Scrub niet te hard en te vaak

Net als bij het scrubben van je gezicht geldt dat je het niet te vaak moet doen; bij voorkeur niet meer dan één keer per week. Boen ook niet te hard, want dan kan je behalve vuil ook te veel weg scrubben, dus ook de huidvetten die de hoofdhuid nodig heeft om de huid goed te beschermen.

Verzorgende haarproducten

Het is belangrijk dat de huid bij de scrubbehandeling wel goed verzorgd wordt met een hydraterende shampoo en conditioner.

Ga jij deze truc eens proberen? 😉

Recent Posts