Hergebruik; De sleutel tot unieke meubels!


hergebruik

Heb jij wel eens een oud tafeltje op de kop getikt en wist je niet wat je ermee moest doen? Je kunt echt van alles doen met oude meubels of oude producten. Ben je een creatieveling maar kan je wel wat hergebruik inspiratie gebruiken? Lees dan vooral verder.

Je kunt op 2 manieren te werk gaan tijdens het hergebruiken. Wanneer je in het bezit bent van een oud meubel, bedenk dan hoe je het meubel een makeover gaat geven. Ga je aan de slag met oude materialen of ga je oude meubels omtoveren tot iets nieuws?

De meest gebruikte producten voor hergebruik zijn: pallets, stoelen, deuren, meubels uit de kringloopwinkel en olievaten.

hergebruik

Pallets

Van pallets kan je vele verschillende meubels maken. Denk aan tafels, banken, bedden en plantenbakken. De pallets kunnen in allerlei kleuren geschilderd worden, van blauw tot roze. Heb je twee linkerhanden en besteed je dit schildersklusje liever uit? Schakel dan je buurjongen of neefje in, die willen vast wel wat bijverdienen. De kosten voor een schilder zijn namelijk zeer hoog voor dit soort kleine klusjes. Laat je creativiteit dus de vrije loop en zie wat voor moois het resultaat geeft. Hieronder zie je een aantal afbeeldingen die je kan gebruiken ter inspiratie voor in je eigen woonkamer of slaapkamer.

hergebruik2

Oude stoelen en deuren

Door gebruik te maken van oude stoelen en deuren komen er fantastische nieuwe, creatieve ideeën naar boven. Je bent in het bezit van een uniek meubel die je kan personaliseren en waar iedereen jaloers op kan zijn. Wil je beginnen met het maken van zo’n meubel? Denk aan de vele mogelijkheden met stoelen, een bed maken van oud hout (zoals je hierboven al op de afbeelding hebt kunnen zien) of een tafelblad maken van een deur. Door de vele mogelijkheden met hout en oude stoelen kan je eindeloos je creatieve brein gebruiken om tot een mooi eindresultaat te komen. Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Kijk dan naar de afbeeldingen die je kunt gebruiken ter inspiratie.

hergebruik3

Meubels uit de kringloop

Hoe leuk is het om oude meubels goedkoop bij de kringloop winkel te kopen en er uiteindelijk iets moois van te maken? Een heerlijke bezigheidstherapie en je hebt iets wat niemand anders heeft. Je hoeft de meubels niet per se bij de kringloop te kopen. Denk ook eens aan het oude nachtkastje van oma die je kunt pimpen door een nieuw kleurtje en wieltjes eronder te plaatsen. Hieronder ook een paar voorbeelden voor het hergebruik van oude meubels.

Tip: wanneer de oude meubels van je oma geschilderd zijn in de juiste kleur, is het leuk om de muren en het plafond te schilderen in dezelfde stijl als de meubels. Zo blijft alles één geheel en komen de meubels mooi naar voren.

hergebruikt5

Olievaten

Behalve een tafel, kan je ook stoelen en kasten van olievaten maken. Kijk hieronder hoe origineel dit leuke tafeltje is. Je kan de tafel met verschillende kleuren combineren en ze passen perfect bij de industriële stijl die nu helemaal trending is.

Nieuwsgierig naar je eigen creativiteit? Loop eens een rondje door je woning en kijk of je nog een oud meubel hebt staan die toe is aan een makeover. Ik ben erg benieuwd hoe creatief jij bent en wat het eindresultaat wordt!

Recent Posts