Het Gratis Trucje om Droog Haar weer zacht te maken


Onlangs zat ik met mijn handen in het haar. Mijn droog haar voelde als een bos onhandelbaar stro. Door de jaren heen heb ik van alles geprobeerd. En ook veel prijzige producten gebruikt. Niks leek te helpen. Tot ik er achter kwam dat het meest effectieve trucje, gewoon gratis is!

Droog haar, veel mensen hebben er last van. Het voelt aan als droog stug touw dat moeilijk te stylen is. Om dit te verhelpen moeten we weten wat de oorzaak is. Bij de bron kunnen we dit probleem aanpakken.

Openstaande haarschubben zijn de oorzaak van droog haar

Haarschubben die niet goed sluiten zijn de oorzaak van droog haar. Bij chemisch behandeld haar zijn de haarschubben beschadigd. Dit komt door verven, bleken, permanent, relax behandelingen etc. Daardoor sluiten ze niet meer goed. Ook als je vaak met hitte tools als een stijltang of föhn in de weer gaat, kunnen de haarschubben beschadigen. Als de haarschubben niet goed sluiten verliest het haar vocht. Het resultaat is die bos hooi op je hoofd.

droog haar - tips - trucjes

De haarschubben sluiten

Het is dus van uiterst belang om de haarschubben weer te sluiten zodat het vocht in de eitwitkern blijft. Hoe doe je dat? Gebruik altijd een conditioner als jij je haar met shampoo hebt gewassen. Conditioner helpt om de haarschubben weer te sluiten. Dit was echter niet voldoende bij mij. Ik vroeg aan een bevriende kapster wat ik kon doen. Ik had alle dingen opgesomd die ik wél goed deed. Ik snapte er niet van. Ze vroeg of ik mijn haar wel afspoelde met koud water. Ik probeerde het bij mijn eerstvolgende douchebeurt en het werkte wonderen!

Je haar met  koud water spoelen

Warm water opent de haarschubben. Dat is prima als je shampoo aanbrengt. Na je shampoobeurt dien je de haarschubben weer te sluiten met koud water. Het is geen pretje om ook je lichaam koud af te spoelen, daarom stap ik eerst uit de douche. Mijn hoofdhuid spoel ik na met lauw water. Mijn punten met ijskoud water en werk vervolgens richting de lengtes. De haarschubben schrikken zich een hoedje en gaan sluiten. Dit is precies wat willen! En dat helemaal gratis en voor niks. Oké, misschien 2 cent voor de waterrekening die je toch al moest betalen.

droog haar

Low budget tips om droog haar tegen te gaan

De bovenstaande tip heeft voor mij het beste gewerkt. Zeker in combinatie met een hydraterende conditioner. Er zijn nog meer (low budget) mogelijkheden om je haar te beschermen óf je haarschubben te sluiten. Ik deel er een paar die vanuit mijn eigen ervaring het beste werken.

  • Ga nooit je haar bleken/blonderen (trust me)
  • Liever ook niet verven
  • Gebruik geen (of weinig) hittetools
  • Gebruik een milde sulfaatvrije shampoo
  • Breng na het wassen met shampoo een conditioner aan. (Kruidvat crèmespoeling is een prima optie voor de kleine beurs)
  • Breng soms een haarmasker aan
  • Kam het haar niet nat (geld niet voor krullen)
  • Voed je haar met oliemasker. Olijfolie is een goede budget optie, maar Avocado olie (wat duurder) dringt pas écht de haarschacht in.
  • Spoel je haar met appelazijn. De natuurlijke zuren sluiten de haarschubben.

Misschien wist je de bovenstaande tips al, inclusief het spoelen met koud water, maar in de praktijk doen we het te weinig. Zie deze blog dan als een reminder. Kamp jij met droog haar? Gebruik deze tip en je zult zien dat je na drie wasbeurten onwijs veel verbetering ziet! Dit ligt natuurlijk ook aan de staat van je haar. Beschadigd haar zal altijd wat droger zijn, maar het koude water kan verbetering brengen. Neem het van mij aan!

Vond je dit blogbericht interessant? Volg mij op Pinterest en pin deze afbeelding voor later!

 

Bedankt voor het lezen van deze blog. Hopelijk hebben deze tips jou geholpen met het temmen van je droge lokken. Kom gerust in de toekomst terug voor een nieuwe blog van Budgetella. Tot ziens en fijne dag nog! 🙂

Recent Posts