Geef je huis een luxe makeover met deze goedkope tips!


makeover

Woontrends veranderen haast met het seizoen, en het liefst zouden we de inrichting van ons huis met elk jaargetij willen veranderen. Het enige wat in de weg staat is het prijskaartje. Maar je inrichting en decoratie een makeover geven hoeft niet duur te zijn! 

De opties zijn erg divers. Je moet alleen goed weten waar je moet zoeken en welke trucjes en hacks je kunt uitvoeren. Met niks kun je best iets leuks bouwen. Met deze tips kun je low budget je inrichting een nieuwe look geven!

Decoreer met kussens, plaids en doekjes

Goedkope decoratie die je elk seizoen voor een prikkie kunt vervangen zijn kussens, plaids en doekjes. Als je al kussens bezit, hoef je alleen nog maar nieuwe hoezen te kopen. Die kun je al voor een paar euro bij diverse euroshops kopen! Ook plaids zijn niet zo duur en nieuwe keuken- en gastendoekjes kosten ook niet zo veel!

Schoonmaken en oppoetsen

Soms heeft je huis een grote schoonmaak nodig! Het oogt namelijk al een heel stuk frisser. Haal overbodige spullen weg en poest potjes, glaasjes en andere deco op. Ook koper en zilver kun je een nieuwe look geven als je ze oppoetst.

Ga de boel herinrichten

Verplaats de bank naar de andere kant van de zithoek, dat ene krukje past goed tegen de muur en het brocante kastje past misschien wel erg goed in de hal! Wat heeft dit gekost? Helemaal niks!

Verander je muurdecoratie

Schilderijen, posters, wandobjecten en muurstickers hoeven niet duur te zijn. Bij de kringloop vind je vaak pareltjes die goed in je woonkamer passen. Ook in euroshops kun je de meest leuke canvassen vinden. Muurstickers bestel je voor een paar euro uit China via Ebay of Aliexpress. Jij hebt straks een nieuwe eyecatcher in de woonkamer!

Flesjes en kaarsjes

Wist je dat zelfs een shampoofles erg decoratief kan zijn in de badkamer? Veel beauty merken focussen zich tegenwoordig op de uitstraling. Zelfs de budget merken! Kaarsen kunnen je huis een knusse uitstraling geven zonder dat het veel hoeft te kosten. Vaak vind je in de uitverkoop sectie van woonwinkels kaarsen met korting!

Swappen en ruilen

Ben je jouw woondecoratie moe, maar wil je er iets nieuws voor in de plaats? Organiseer een ruilavondje met bekenden of buurtgenoten. Ook kun je op facebook diverse ruilgroepen vinden waar jij jouw spullen met anderen kunt ruilen.

Verkopen

Verkoop spullen die je niet meer gebruikt! Ga op een rommelmarkt staan of verkoop je spulletjes online. Met het geld wat je er aan verdient kun je nieuwe items kopen! Op die manier kun je in de meeste gevallen gratis of zelfs met korting je huis een makeover geven. Mits jij je aan het budget houdt natuurlijk.

Budget en Besparen Lifestyle

Dit zijn enkele tips en trucjes om te besparen op woondecoratie en de inrichting van je huis, maar besparen kan overal! In de Facebook groep van Budgetella: Budget en Besparen Lifestyle, delen we tips, aanbiedingen, kortingen en nog veel meer! Want samen besparen we meer! Zie ik je daar?

Recent Posts